Egytálétel
Lazacos quiche madár salátával
Hozzávalók:
A tészta formához:
-250 gr sós vaj
-200 gr liszt bl55
-2 tojás
-só ízlés szerint
A töltelékhez:
-egy csomag bébispenót
-300 ml magas zsírtartalmú tejszín
-165 gramm egész tojás
-füstölt maldon só
-100 gramm hidegen füstölt lazac
(Utóbbi lehet melegem füstölt is akár a kamadoban elkészítve, nyers is, ezúttal a hidegen füstöltre esett a választás)
Tálaláshoz:
-madár saláta
-dresszing
(jelen esetben kapor olaj)
Fűszeres zsír, egy kis extrával
Hozzávalók:
100 gr szalonna
150 császár
125 gr kolbász
150 gr házi sült zsír
20 gr füstölt pirospaprika
Fél fej fokhagyma
1 közepes lilahagyma
Fél csomag ujhagy zöldje
Fél fej vöröshagyma
1 db tv paprika
1 db kápia paprika
Fél db zöld hegyes
Egy db paradicsom (ez esetben Fél marék koktél paradicsom)
Bors
Ízlés szerint só (vigyázni kell vele mert rengeteg az alapból sós termék)
Dödölle
Hozzávalók:
700-800 gr sárga burgonya (kb. nettó 500 gr sütve, héj nélkül)
160 gr liszt
30 gr só
450 gr tejföl (lehetőleg 25%-os)
500 gr vöröshagyma
200 gr zsír
200 gr kolozsvári szalonna
Grill krumplis tészta
Hozzávalók:
1 kg sárga burgonya
30 dkg vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 dl olívaolaj
só, bors
paprika olaj
250 gr tészta (házi lebbencs)