Üzemeljük be a kamadot.
Hozunk létre direkt zónát, ezúttal egy petromax öntöttvas edény teteje lesz a rögtönzött serpenyő.
Igazából mindent zöldséget, vágjunk fel, nyugodtan rusztikusra, szalonnákat kolbászt szintén.
Elsőnek olvasszuk meg a zsírt, majd mehetnek bele szalonnák, kicsit később kolbász, ha rendesen megpirultak, a kolbász kiengedte a levét, akkor párhuzamba mehetnek be a hagymák, picit sózzuk meg. Ha megsültek a hagymák akkor mehetnek bele a paprikák és az egész fokhagymák, majd a legvégén a paradicsom, borsozzuk.
Ügyeljünk arra hogy az arányok megmaradjanak a fenti hozzávalók azok csak iránymutatók, lehet bővíteni szinte bármivel,de ha túl toljuk a paradicsomot és paprikát, akkor könnyen lecsó lehet a végeredmény, fontos hogy a zsír, és a hústermékek legyen túlerőben a serpenyőben. (akárcsak egy jó egyben sült hús szaftjánál, hasonló is a cél)
Ha mindent jól csináltunk akkor jó bő zsír következett, legvégén el keverhetünk benne egy kevés fűszer pirospaprikát, ha jó szaftos akkor nem fog tudni megégni.
Készítsünk hozzá extrém mennyiségben kovászolt kenyeret, mert ez igazából egy jó kis tunkolós étel, jó sok sült extrával.
Tálaláshoz , rusztikus eszköz a legjobb ezúttal egy kovácsoltvas petromax serpenyő.