Fűtsük fel a kamadónkat, helyezzünk bele deflektor követ, állítsuk be 180 fokra a hőmérsékletet.
Gyúrjuk össze a töltelék hozzávalóit, a vajat hidegen adjuk hozzá, formázzuk gombócra, tekerjük bele folpackba.
Tegyük be a hűtőbe pihenni 40 percet.
Addig míg pihen a tészta üzemi hőmérsékletre kerül a kamado.
Addig elkészítjük a tölteléket.
Keverjük össze, a tojást ízlés szerint és a tejszínt, ízlés szerint sózzuk de ügyeljünk arra hogy a tészta is sós.
Kevés olíván készítsük el a bébi spenót szotét.
Ha megpihent a tészta liszt segítségével nyújtsuk nagyobbra mint a pite formánk.
Helyezzük be a formába a tésztát (nem kell kikenni a formát rengeteg vajat tartalmaz a tészta)
Késsel vágjuk formára.
Béleljük ki egy kevés alufóliával helyezzünk rá nehezéket, ami akár lehet szerencsés méretű tányér, jelen esetben én babot használtam, hogy ne púposodjon fel a tészta elősütés közben.
Helyezzük be a kamadoba 20 percre 180 fokra.
Elősütöttük, akkor rendezzük el a bébi spenótot, a lazacot és engedjük fel a tejszínes tojásos eleggyel.
Helyezzük vissza a kamadóba és süssük 45 percig.
Ha elkészült pihentessük legalább fél órát.
Langyosan az igazi, de hidegen is melegen is egyaránt nagyon finom.
Ha kihűlt helyezzük, szeletelhetjük és tálalás előtt helyezzük rá a kapor olajjal marinált madár salátát.