Receptek és tippek
Sült paradicsomleves, vajas krutonnal
Hozzávalók:
-2,5 kg paradicsom
-500 gr vöröshagyma
-1 fej fokhagyma
-100 ml olívaolaj
-só,bors
-ízlés szerint cukor
-1 csokor kakukkfű
-pár szelet kenyér
-50 gr vaj
-50 gr parmezán
Steak szendvics
Hozzávalók:
-1 db 20 dkg ribeye
-2db vöröshagyma
-só
-bors
-1ek barna cukor
-8dkg sós vaj
-1 kis csokor petrezselyem
-4 gerezd fokhagyma
-1tk pirospaprika
-1tk szőlőmagolaj
-3 ág kakukkfű,van kakukkfű
-1db bagett
1db paradicsomLazacos quiche madár salátával
Hozzávalók:
A tészta formához:
-250 gr sós vaj
-200 gr liszt bl55
-2 tojás
-só ízlés szerint
A töltelékhez:
-egy csomag bébispenót
-300 ml magas zsírtartalmú tejszín
-165 gramm egész tojás
-füstölt maldon só
-100 gramm hidegen füstölt lazac
(Utóbbi lehet melegem füstölt is akár a kamadoban elkészítve, nyers is, ezúttal a hidegen füstöltre esett a választás)
Tálaláshoz:
-madár saláta
-dresszing
(jelen esetben kapor olaj)
Házi kenyér
500 gr bl80,
5 gr porelesztő,
400 ml langyos víz,
14 gr só
Gulyás
Első körben állítsunk össze egy alaplevet előző nap, menjen egy éjszakát (8-12 óra) kis lángon.
-2 kg kocsonya csomag
-3kg marha ritka csont
-1 kg csirkeszárny (vagy csirke aprólék)
-1 kg leveszöldség,1 kg vöröshagyma, (félbevágva)
-1 fej fokhagyma félbevágva
-10 liter víz
Ha kész szűrjük le,ezt majd melegen adjuk a pörkölt alaphoz.
(Kb 8 liter lesz a végeredmény)
Leves alap:
2,2 kg rostélyos
800 gr vöröshagyma
10 dkg mangalica zsír
2-3 db közepes paradicsom
2-3 db TV paprika
1 db zöld hegyes
1 fej fokhagyma
70 gr fűszerpaprika
30 gr őrölt kömény
-só
-őrölt bors
50 gr arany fácán
-alaplé*5 liter
-60 dkg burgonya
-4 db sárgarépa
-4 db petrezselyemgyökér
Fűszeres zsír, egy kis extrával
Hozzávalók:
100 gr szalonna
150 császár
125 gr kolbász
150 gr házi sült zsír
20 gr füstölt pirospaprika
Fél fej fokhagyma
1 közepes lilahagyma
Fél csomag ujhagy zöldje
Fél fej vöröshagyma
1 db tv paprika
1 db kápia paprika
Fél db zöld hegyes
Egy db paradicsom (ez esetben Fél marék koktél paradicsom)
Bors
Ízlés szerint só (vigyázni kell vele mert rengeteg az alapból sós termék)
Fokhagymás szűz, lepény kenyér
Hozzávalók:
Lepényhez:
35 dkg bl55 liszt
6 dkg olvasztott vaj
30 ml olaj
2 dl 3,5 %-os tej
6 gr só
Szűzhöz:
-1 db egész szűzpecsenye (kb 450 gr)
-200 mm főzőtejszín
-200 gramm 25% os tejföl
-150 ml száraz fehérbor vagy rozé
- só, bors
-egy csipet őrölt szerecsendió
Egészben sült kacsa
Hozzávalók:
-1db kb 2,5 kg os pecsenye kacsa
-1 kg jazzy burgonya
-4 db sonka hagyma
-fél fej fokhagyma
-egy fej vöröshagyma
-spg, egyéb bbq fűszer keverék
-100 gr kacsa zsír
-100 ml szójaszósz
-3 db babérlevél
-200 gr friss kis szemű bio csiperke gomba
-250 gr vaj
Kenegető:
-3 db vérnarancs
-3 db narancs
-80 gr méz
-80 gr nádcukor
-200 ml dark szója
-50 ml mogyoró olaj
-60 ml szezám olaj
-2 db egész fahéj
-4 db csillagánizs
-1 cs kakukkfű
-150 ml mirin
Édes bundáskalács
Hozzávalók:
Gyümölcs ragu:
400 gr eper
300 gr erdei gyümölcs
100 gr víz
80 gr cukor
3 gr só
1 tk fahéj
Bunda:
250 gr 20%-os tejszín
5 egész tojás
1 tojás sárgája
1 tk őrölt fahéj
2 ek porcukor
3 gr só
Egyéb:
500 gr kalács
Bolognai cannelloni
Hozzávalók:
500 gr darált sertés
500 gr darált marha
4 fej közepes vöröshagyma
3 szál répa
fél csomag zeller szár
15 dkg húsos hasaalja szalonna
10 dkg érlelt sonka leeső (ezúttal pármai sonka)
500 ml alaplé
50 ml olívaolaj
50 gr vaj
só, bors
3 dl fehér bor (ezúttal roze)
250 gr hámozott paradicsom konzerv
150 gr parmezán sajt
100 gr pizza mozzarella
100 ml 3,5 ös tej (esetleg tejszín)
2 doboz cannelloni tészta
*Opcionális:
1 tk őrölt fahéj
4 gerezd fokhagyma reszelve