Receptek és tippek

Szaftos csirkemell, újhagymás mézes-mustáros mártással, petrezselymes rizzsel

Ananászos csirke, korianderes jázmin rizzsel

Grill csirkeszárny Kamado4u kerámia grillen

Mac and cheese
Ha van egy étel, ami sosem megy ki a divatból a grill partikon, az a mac and cheese! Krémes, sajtos és ellenállhatatlanul finom – tökéletes köret egy szaftos steak, egy füstös BBQ oldalas vagy egy grillezett csirkeszárny mellé. Ebben a receptben megmutatjuk, hogyan készítheted el ezt a klasszikus kedvencet úgy, hogy a Kamado4u kerámia grillen kapjon egy kis extra füstös ízt. Készülj, mert ez a mac and cheese garantáltan mindenkit levesz a lábáról!

Házi BBQ szósz
Egy dolog lehet csak jobb a BBQ szósznál:
a házi készítésű BBQ szósz.
Bátran vágjatok bele a kísérletezésbe és főzzetek otthon, nagyobb mennyiségben BBQ szószt. Csatos üvegben elzárva, hűtött helyen sokáig megőrzi minőségét, bár a tavaszi grill party-k beköszöntével biztosan nem foglalja majd hónapokig a helyet.

Sült paradicsomleves, vajas krutonnal
Hozzávalók:
-2,5 kg paradicsom
-500 gr vöröshagyma
-1 fej fokhagyma
-100 ml olívaolaj
-só,bors
-ízlés szerint cukor
-1 csokor kakukkfű
-pár szelet kenyér
-50 gr vaj
-50 gr parmezán

Steak szendvics
Hozzávalók:
-1 db 20 dkg ribeye
-2db vöröshagyma
-só
-bors
-1ek barna cukor
-8dkg sós vaj
-1 kis csokor petrezselyem
-4 gerezd fokhagyma
-1tk pirospaprika
-1tk szőlőmagolaj
-3 ág kakukkfű,van kakukkfű
-1db bagett
1db paradicsom
Lazacos quiche madár salátával
Hozzávalók:
A tészta formához:
-250 gr sós vaj
-200 gr liszt bl55
-2 tojás
-só ízlés szerint
A töltelékhez:
-egy csomag bébispenót
-300 ml magas zsírtartalmú tejszín
-165 gramm egész tojás
-füstölt maldon só
-100 gramm hidegen füstölt lazac
(Utóbbi lehet melegem füstölt is akár a kamadoban elkészítve, nyers is, ezúttal a hidegen füstöltre esett a választás)
Tálaláshoz:
-madár saláta
-dresszing
(jelen esetben kapor olaj)

Házi kenyér
500 gr bl80,
5 gr porelesztő,
400 ml langyos víz,
14 gr só

Gulyás
Első körben állítsunk össze egy alaplevet előző nap, menjen egy éjszakát (8-12 óra) kis lángon.
-2 kg kocsonya csomag
-3kg marha ritka csont
-1 kg csirkeszárny (vagy csirke aprólék)
-1 kg leveszöldség,1 kg vöröshagyma, (félbevágva)
-1 fej fokhagyma félbevágva
-10 liter víz
Ha kész szűrjük le,ezt majd melegen adjuk a pörkölt alaphoz.
(Kb 8 liter lesz a végeredmény)
Leves alap:
2,2 kg rostélyos
800 gr vöröshagyma
10 dkg mangalica zsír
2-3 db közepes paradicsom
2-3 db TV paprika
1 db zöld hegyes
1 fej fokhagyma
70 gr fűszerpaprika
30 gr őrölt kömény
-só
-őrölt bors
50 gr arany fácán
-alaplé*5 liter
-60 dkg burgonya
-4 db sárgarépa
-4 db petrezselyemgyökér