Blues Hog
A barbecue legenda, Bill Arnold áll a híres Blues Hog Barbecue Sauce mögött.
Nagyanyja nevelte a Tennessee állambeli Memphis városában, főzés iránti szenvedélye már fiatal korában megmutatkozott.
“Egy ilyen éjszakai sütögetés alkalmával, körülbelül 2 óra körül elmentem aludni. 10 percet sem aludtam, mikor arra ébredtem, hogy valaki rohan és kiabál: “Bill, meg kell sütnöd a húst!” Valakivel volt egy kutya, ami egyszer csak megtámadott egy másik, szintén ott lévő kutyát. Bailey, aki sütést irányította, megpróbálta szétválasztani őket, azonban közéjük keveredett és a hüvelykujja bánta! Az ő kiesésével (elvitték a kórházba) így az én feladatom lett őrizni a tüzet és forgatni a húst. A tűz körül egy Yankee hegedűt ragadott és játszani kezdett, és mikor én is csatlakoztam hozzá, így szólt: “Look at that Blues Hog, flipping that hog!” Ekkor jött az ötlet! Blues Hog Barbecue!” Bill Arnold
Tim Scheer egy New Heaven-i sertésfarmon nőtt fel és itt él a mai napig feleségével és 3 kislányával. 26 évesen kezdett el BBQ versenyekre járni. Az ő Shake’N Bake BBQ-ja évente 40 versenyen szerepel, és elnyert már többek között 28 Grand Championship címet és 33 Reserve Grand Championship címet.
2014-ben Tim szabadalmaztatta a Gateway Drum Smoker-t, majd 2015-ben megvette a Blues Hog Original BBQ szósz jogait Bill Arnoldtól.
Ma a Blues Hog palettáján 5 szószt, 3 rub-ot, faszeneket és füstölőfákat találnak a versenyre készülők, vagy a kerti sütögetés szerelmesei.