Leírás
A KAMADO4U GREATER D52 egy igazi nagyágyú. Ennél a méretnél már nem kell kompromisszumot kötnünk a húsválasztásnál, mikor egy egész szegyet vagy több tábla oldalast szeretnénk barbecue technikával megsütni. Az öntöttvas edényeinkből is simán elférnek benne a legnagyobbak is. Akár a szűk családnak sütünk, akár a tágabb baráti kört szeretnénk vendégül látni a GREATER D52 veszi az akadályokat. Az opcionálisan válaszható széles kiegészítő kínálat lehetőséget ad arra, hogy a kamado grillünk képességeit maximálisan kihasználjuk. Kiegészítő ráccsal akár másfélszeresére növelhetjük az egyébként is jelentős méretű sütőfelületünket. Percek alatt eléri a megfelelő hőmérsékletet és már süthetünk is.
Kapacitás
A kamado rácsmérete 52cm ami lehetővé teszi, hogy nagyobb húsokat elkészítsünk egyszerre, sőt egyes kiegészítőkkel akár másfélszeresre növelhetjük a kapacitást. A grill és BBQ sütések mellett fantasztikus kemencés ételeket is készíthetünk, de kenyereket, pizzákat is süthetünk benne. Aki pedig a bográcsos ételeket kedveli, öntöttvas edényekben remek pörkölteket vagy egyéb egytálételeket készíthetnek, melyek visszaadják fatüzeléses bográcsételek ízeit.
Példák
- 4-6 csirke állványon
- 6-8 méretes steak
- 3-5 db egész tarja
- 6-9 oldalas formázva oldalastartóban
Nézd meg videónkat a KAMADO4U kerámia grillek kapacitásáról a termékvideók között!
Kiegészítők
A Classic szériában szereplő kamadok rendelkeznek a legtöbb kiegészítővel ígya Greater-52-es modellünkhöz is rendelkezésre áll a kiegészítőkegész tárháza. A kiegészítők által lehetőségünk akad más sütési technikák használatára,mint a pizzasütés vagy a barbecue.
Kialakítás
A kamado kialakításának köszönhetően egy nagyon sokoldalú készülék,a hőtartománya 100-400°C ezáltal a BBQ, pizzasütés és grillezés is lehetséges benne. A kerámia vastagságának köszönhetően nagyon jól tartja a hőt hosszú távon is és emellett sokkal kevesebb faszenet fogyaszt, mint lemezgrill társai.
Az alapcsomag tartalma:
- Deflektorkő az alacsony hőtartásért (BBQ technika)
- Rozsdamentes grillrács praktikus utántöltést biztosító nyílással
- Kétrészes tűztér a hőtágulás és repedés veszély ellen
- Fémszálas tömítések a kerámia védelmében
- Könnyen szabályozható szellőző
- Öntöttvas faszéntartó rács
- Hamukihúzó fiók a tisztítás egyszerűsítéséért
- Stabil állványzaté és oldaltálcák
- Fékezhető kerekek a könnyed mozdíthatóság érdekében
- Élethossz garancia a kamado kerámia testre
Tippek használathoz:
Alapok:
- Ezt a grillt kültéri használatra tervezték ezért ne használjuk beltéren.
- A kerámia test is képes átforrósodni így ne hagyjuk a gyermekeket és háziállatokat a közelébe menni.
- Fontos: Amikor a fedelet/kupolát felnyitja, ügyeljen arra, hogy a fedelet csak kissé emelje fel, így a levegő lassan és biztonságosan juthat be, ezzel megakadályozva a fellángolást, ami sérülést okozhat.
- Helyezzük a kamadot biztonságos helyre, ahol nincs körülötte 2 méteres körzetben gyúlékony anyagok vagy tárgyak.
Begyújtás:
- Nyissa ki teljesen az alsó és felső szellőzőket és nyissa fel a kupolát.
- Emelje ki a grillrácsot és a deflektorkövet is ha benne van.
- Szórjon faszenet a tűztérben található faszéntartó rácsra kb.15cm magasságig. Alakítson ki egy kis mélyedést a faszénhalom közepén és helyezzen bele begyújtókockát, gyújtsa meg és tegyen a tetejére pár normál méretű faszenet.
- Ha kialakult a megfelelően izzó faszén akkor helyezzen vissza minden használni kívánt kiegészítőt és csukja le a kupolát.
- A sütés megkezdése előtt hagyja nyitva a szellőzőket és a célhőmérséklet elérése előtt 20-40 fokkal kezdje el zárni a szellőzőket attól függően, hogy milyen hőtartományban akar sütni.
- SOHA ne használjon benzint, lakkbenzint, begyújtó folyadékot mert robbanás veszélyes,
illetve nem kívánt kemikáliák juthatnak az ételbe, melyek az egészségre ártalmasak lehetnek.
Nézd meg videónkat a KAMADO4U kerámia grillek begyújtásáról a termékvideók között!
Tárolás:
- Ha nem használja a kamadot minden esetben várja meg, hogy kihüljön és feltétlenül takarja le takaróponyvával.
- Használat és tároláskor is legyen mindig lefékezve a kamado kereke.
Tisztítás:
- A kamado öntisztító. Melegítse fel 260°C-ra 30 percig és elégeti az összes ételmaradékot és egyéb szennyeződést. Ezután egy grillkefével könnyedén megtisztíthatja a rácsokat.
- A krómozott sütőrács NEM mosható mosogatógépben, használjon enyhe mosószeres meleg vizet.
Mit süssek először ? Nézd meg ajánló videónkat a termékvideók között!
A KAMADO4U kerámia grillek nagy előnye , hogy direkt és indirekt hővel is készíthetünk ételeket, különböző hőmérséklet tartományokban,
további kiegészítőkkel pedig kiaknázhatunk minden lehetőséget ,melyeket ezek a remek grillek nyújtani tudnak számunkra.
Youtube videók
Vélemények
A gömb grillben is elég stabilan tudtam megoldani a sütéseket....gondoltam én
Az látszik, hogy empirikus lesz ez a hobbi, de hamarabb szelídül, mint a Kis Hercegben a róka... Ami még pozitív több márka ellenében, hogy mindenféle méretpontos kiegészítőt lehet hozzá vásárolni.