Leírás
Az eredeti Petromax dutch oven ideális a szabadban vagy otthon a sütőben történő főzéshez és sütéshez. Az öntöttvas edények a 18. század óta léteznek. Még abban az időben is értékelték az öntöttvas egyedi tulajdonságait. A dutch ovennel a Petromax átveszi ezt a hagyományt, és számos kifinomult részletet is biztosít hozzá.
Az öntöttvas csodálatos tulajdonságainak és a felület különleges szerkezetének köszönhetően a hő hatékonyan tárolható és elosztható. Az előkezelt felület (szemcsés felület) lehetővé teszi, hogy az edény felmelegítése után azonnal használható legyen. A szabadban nyílt tűzön vagy faszénnel és briketttel használják. A fedél megemelt széle lehetővé teszi a parázs vagy a faszén elhelyezését a dutch oven-re is. A jól felmelegített dutch oven nemcsak főzéshez, hanem kenyérsütéshez is kiváló.
A dutch oven-t zseniális részletekkel ötvözték, amelyek megkönnyítik a használatát, és páratlan főzési élményt kínálnak. A fedél biztonságosan felemelhető az erős fogantyúnak köszönhetően, a három láb stabilitást biztosít a dutch oven-nek, és egy hőmérő lyuk is lehetővé teszi a hőmérséklet ellenőrzését anélkül, hogy fel kellene emelni a fedelet. Ha ez mégis szükséges, a forró fedél felemeléséhez különösen nagy segítség a Petromax Lid Lifter. Egy másik különlegesség, hogy a felfordított fedél serpenyőként is használható. Mindezen zseniális részletek mellett a dutch oven hagyományos Petromax dizájnnal rendelkezik: A fedelet az elegáns sárkány logó díszíti, amely mindig is a kiváló minőségű és csúcsminőségű termékeket jelentette. A dutch ovenben kiválóan elkészíthetők levesek, húsételek, pörköltek, rakott ételek és még sütemények is.
Tippek az öntöttvas edények védelmében:
- Tisztítás: Használat után hagyja kihűlni az öntöttvasat, majd tisztítsa meg tiszta vízzel, mosogatószer nélkül, szükség esetén egy egyszerű mosogatókefével. Ez megőrzi az értékes patinát. A makacs ételmaradékokat eltávolíthatja a Petromax kaparóval vagy sodronnyal.
- Tárolás: Az öntöttvasat mindig száraz helyen kell tárolni.
- Zsírozás: Az öntöttvas felülete enyhén zsíros és ragyog a fényben. Így kell lennie, mert ez a patinás védi az öntöttvas anyagot a rozsdától. Ha a Dutch Oven felületét száraznak érzi és fénytelennek tűnik, egyszerűen zsírozza be egy kicsit. Ha úgy dönt, hogy étolajat használ, feltétlenül ellenőrizze az eltarthatósági időt. Az olaj könnyen avasodik, és erősen befolyásolhatja az étel ízét. A legrosszabb esetben újra be kell avatni az öntöttvas edényt.