Leírás
A patina megakadályozza az étel tapadását, és minden egyes használat során javul. Ez a vegyszermentes, tapadásmentes hatás természetesen fejlődik, javítva a grill serpenyő erős és ellenálló tulajdonságait az idő múlásával. Minél intenzívebb a patina képződése, annál kevesebb olajra és zsírra van szüksége az étel elkészítéséhez. A barázdák lehetővé teszik a folyadékok elvezetését, és kellemes tipikus grill aromát adnak az ételnek.
A Petromax kovácsoltvas serpenyőket nemcsak szabadtéri főzőhelyeken, tábortűzön vagy megfelelő grillsütőn használhatja, hanem elektromos vagy indukciós tűzhelyen, gázláng felett vagy sütőben is használhatja. Párolás, sütés vagy pirítás – a kovácsoltvas serpenyőkben minden étkezés élvezet.
Tippek Petromax kovácsoltvas serpenyők beavatásához és karbantartásához:
-
Áztassa a serpenyőt 10 percre normál mosogatószer nélküli forró vízbe. Ezután tisztítsa meg a serpenyőt mosogatókefével majd tiszta forró vízzel öblítse át, ezután jól szárítsuk meg.
-
Beavatás: Helyezze a serpenyőt a tűzhelyre és öntsön hozzá hőálló étolajat, hogy az alja jól el legyen fedve. Először lassan melegítse fel a serpenyőt, ideális esetben közepes lángon. Ezután adjunk hozzá egy-két teáskanál sót a serpenyőbe.
-
Növelje a hőt a legmagasabb fokozatra, és időnként keverje meg az olajat. Most vegye le a kovácsoltvas serpenyőt a tűzhelyről, és hagyja kihűlni. Öblítse ki a serpenyőt forró vízzel és óvatosan távolítsa el a maradékot egy ruhával. Végül jól szárítsa meg a kovácsoltvas serpenyőt, és ismét olajozza be. Ezután hajtsa végre a beavatási folyamatot még kétszer. Egy idő után a serpenyő alja helyenként elkezd sötétedni, és kialakul a kovácsoltvas serpenyőkre jellemző patina.
-
Ezután jól szárítsa meg a serpenyőt, végül jól kenje meg a felhasznált olajjal vagy a Petromax öntött- és kovácsoltvas ápolópasztával és a serpenyő használatra kész. Hogy mennyi ideig tart a beavatás, az a használt hőforrástól függ.
-
A beavatási idő általában 10 és 15 perc között van.
-
Beavatáshoz bármilyen hőálló olajat használhat. Az olívaolaj vagy más alacsony égéspontú olajok nem bírják a magas hőmérsékletet vagy nyílt tűzön történő felhasználást, ezért nem alkalmasak beavatásra. Használjon olyan olajokat, mint a napraforgóolaj, repceolaj vagy kókuszolaj. A serpenyőnek sötét színt kell felvennie a felületén. Ne aggódjon, ha ez az elszíneződés csak bizonyos helyeken jelentkezik. A patina egyénileg fejlődik, és minden használat során tovább formálódik.
Nézd meg a Petromax kovácsoltvas serpenyő használatát receptvideónkban a termékvideók között!