Leírás
Az eredeti Champ Chef Dutch Oven a legmagasabb minőségi előírások szerint készül. Az öntöttvas Dutch Oven felületét a gyártás során gondosan előkezelik (seasoned finish), így az azonnal használatba vehető, és könnyedén tisztítható. A speciális struktúrájú felület egyenletes hőelosztást és hőtartást biztosít. A Champ Chef Dutch Oven öntöttvas lábasok fedelén látható egyedi minták összetéveszthetetlenné teszik ezt a kiváló minőségű termékcsaládot.
A deluxe szériátt úgy tervezték, hogy a jól ismert Camp Chef önöttvas edény fedele kiegészítő sütőként, önálló serpenyőként is tudjuk használni. Ez a fajta sokoldalúság nagyon jól jön abban az esetben, ha egyszerre több mindent szeretnénk elkészíteni, így nem kell plusz eszközöket magunkkal vinnünk a kültéri sütögetéshez.
Tippek az öntöttvas edények védelmében:
- Tisztítás: Használat után hagyja kihűlni az öntöttvasat, majd tisztítsa meg tiszta vízzel, mosogatószer nélkül, szükség esetén egy egyszerű mosogatókefével. Ez megőrzi az értékes patinát. A makacs ételmaradékokat eltávolíthatja a Petromax kaparóval vagy sodronnyal.
- Tárolás: Az öntöttvasat mindig száraz helyen kell tárolni.
- Zsírozás: Az öntöttvas felülete enyhén zsíros és ragyog a fényben. Így kell lennie, mert ez a patinás védi az öntöttvas anyagot a rozsdától. Ha a Dutch Oven felületét száraznak érzi és fénytelennek tűnik, egyszerűen zsírozza be egy kicsit. Ha úgy dönt, hogy étolajat használ, feltétlenül ellenőrizze az eltarthatósági időt. Az olaj könnyen avasodik, és erősen befolyásolhatja az étel ízét. A legrosszabb esetben újra be kell avatni az öntöttvas edényt.
Nézd meg a Camp Chef öntöttvas edény használatát receptvideónkban a termékvideók között!