Leírás
A parázsban sült burgonya, akár köretként, akár lédús steak mellé, tökéletesen illik egy kalandmenübe. Az öntöttvas krumplisütővel jellegzetes ízű burgonyát és zöldséget készíthet.
Az öntöttvas Petromax krumplisütő kíméletes főzéshez, az öntöttvas kiválóan alkalmas nyílt tűzön vagy grillen történő ételek elkészítésére, mivel optimálisan osztja el a hőt. Ezenkívül a kerek kialakítás fokozza a burgonyafőző hatását. A tökéletesen sült burgonya, a reszelt édesburgonya szeletek vagy a zöldségek sós változatai, mint például a töltött kaliforniai paprika vagy a padlizsán, a parázson sütve a jellegzetes sült ízt veszik fel. Az 1,8 literes összkapacitású krumplisütőbe körülbelül három ökölnyi burgonya fér el. Az öntöttvas krumplisütő okos mechanizmusával tűnik ki: A speciálisan kialakított billenő csavar szilárdan rögzíti a forma mindkét felét, amint felemeli. Így biztonságosan eltávolíthatja a forró edényt a tűzről, és áthelyezheti.
A fedél széle teljes hőmérsékletszabályozást biztosít. Ide parazsat vagy brikettet is elhelyezhet és sütés közben pontosan beállíthatja a felső hőmérsékletet. Az öntöttvas krumplisütő mindig szilárdan áll a felületen az alsó részén található körkörös rúdnak köszönhetően, amely egyenletes platformot biztosít. A kiálló rúd a zsanérok alatt fut, és biztosítja a billenésbiztos nyitást.
Tippek az öntöttvas edények védelmében:
- Tisztítás: Használat után hagyja kihűlni az öntöttvasat, majd tisztítsa meg tiszta vízzel, mosogatószer nélkül, szükség esetén egy egyszerű mosogatókefével. Ez megőrzi az értékes patinát. A makacs ételmaradékokat eltávolíthatja a Petromax kaparóval vagy sodronnyal.
- Tárolás: Az öntöttvasat mindig száraz helyen kell tárolni.
- Zsírozás: Az öntöttvas felülete enyhén zsíros és ragyog a fényben. Így kell lennie, mert ez a patinás védi az öntöttvas anyagot a rozsdától. Ha a Dutch Oven felületét száraznak érzi és fénytelennek tűnik, egyszerűen zsírozza be egy kicsit. Ha úgy dönt, hogy étolajat használ, feltétlenül ellenőrizze az eltarthatósági időt. Az olaj könnyen avasodik, és erősen befolyásolhatja az étel ízét. A legrosszabb esetben újra be kell avatni az öntöttvas edényt.