Leves
Thai csirke leves
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
1 kg csirkefarhát (alaplének 700 ml)
100 gr koktél paradicsom
100 gr shimeji gomba
150 gr bébirépa
100 gr sárgarépa
1 fej fokhagyma
2 Lime
10 gr római kömény
1 nagyobb gyömbér
100 gr citromnád
50 -100 gr halszósz(ezzel alakitjuk a sóját)
50 gr szójaszósz
2 kisebb chili
Galaganga
6 db kaffír lime levél
30 gr nádcukor
Kis csokor koriander
3 db shallotte hagyma
400 ml Kókusztej
100 gr rizstészta
Só,bors
Sült paradicsomleves, vajas krutonnal
Hozzávalók:
-2,5 kg paradicsom
-500 gr vöröshagyma
-1 fej fokhagyma
-100 ml olívaolaj
-só,bors
-ízlés szerint cukor
-1 csokor kakukkfű
-pár szelet kenyér
-50 gr vaj
-50 gr parmezán
Gulyás
Első körben állítsunk össze egy alaplevet előző nap, menjen egy éjszakát (8-12 óra) kis lángon.
-2 kg kocsonya csomag
-3kg marha ritka csont
-1 kg csirkeszárny (vagy csirke aprólék)
-1 kg leveszöldség,1 kg vöröshagyma, (félbevágva)
-1 fej fokhagyma félbevágva
-10 liter víz
Ha kész szűrjük le,ezt majd melegen adjuk a pörkölt alaphoz.
(Kb 8 liter lesz a végeredmény)
Leves alap:
2,2 kg rostélyos
800 gr vöröshagyma
10 dkg mangalica zsír
2-3 db közepes paradicsom
2-3 db TV paprika
1 db zöld hegyes
1 fej fokhagyma
70 gr fűszerpaprika
30 gr őrölt kömény
-só
-őrölt bors
50 gr arany fácán
-alaplé*5 liter
-60 dkg burgonya
-4 db sárgarépa
-4 db petrezselyemgyökér