Fűtsük fel a kamadonkat 220-230 fokra, készítsünk egy indirekt zónát és tegyük be a legnagyobb Petromax öntöttvas edényünk fedelét fordítva.
Helyezzük be a paradicsomot, úgy ahogy van a félbevágott vörös hagymákat héjastól.
Locsoljuk le a zöldségeket elsőnek olívaolajjal (így könnyen milyen rátapadnak a további összetevők) sózzuk, mehet a frissen őrölt bors is, a kakukkfű, és ízlés szerint cukor (ezt nyilván a paradicsom cukortartalma és az ízlés is befolyásolja).
Csukjuk le a kamadonkat és 220 fokon mehet 30-40 percet.
Akkor jó amikor már kezd feketés színe lenni a paradicsomnak.
Ha minden jól csináltunk akkor megfelelő mennyiségű, levet is engedett,a paradicsom, hagyma.
Az egész elegyet öntsük egy turmixba,és legalább 10-15 percig járassuk. Utána szűrjük le.
Alaplével be tudjuk állítani az állagot, ha sűrűnek találjuk.
Petromax öntöttvas serpenyőben, bő vajon megpirítjuk, a toast szeleteket, majd reszelünk rá a parmezánt, készre pirítjuk a kamadoban, amit az osztott sütőtér egyik felének eltávolításával lehet a leggyorsabban.
Tálaláshoz vajas parmezános krutont kínálunk, a leves meglocsoljuk olívaolajjal, frissen reszelünk rá parmezán.