Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookiek (süti) használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információkért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat.
20.600 Ft (16.220 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó:
Cikkszám: CC-SDO10
Belső átmérő: 25.4 cm Külső átmérő fültől fülig: 30 cm Külső átmérő fül nélkül: 26.5 cm Mélység: 8.2 cm Térfogat: 3.8 l Az edény fedele külön nem használható.
Elérhetőség: Raktáron

Camp Chef Classic Dutch Oven öntöttvas edény 25cm / 3.8L

20.600 Ft (16.220 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás

Az eredeti Champ Chef Dutch Oven a legmagasabb minőségi előírások szerint készül. Az öntöttvas Dutch Oven felületét a gyártás során gondosan előkezelik (seasoned finish), így az azonnal használatba vehető, és könnyedén tisztítható. A speciális struktúrájú felület egyenletes hőelosztást és hőtartást biztosít. A Champ Chef Dutch Oven öntöttvas lábasok fedelén látható egyedi minták összetéveszthetetlenné teszik ezt a kiváló minőségű termékcsaládot.

Receptek

Csülökpörkölt

A jól ismert csülökpörkölt, egy kis csavarral. Természetesen ez is duzzad a kollagéntól, ami különösen jó hatással van a bőrünkre. Ez alkalommal bogrács helyett Kamado4u kerámia grillbenCamp Chef öntöttvas edényben készítettük el. 

Hozzávalók:

  • 3kg csülök hús, tisztán
  • 1kg vöröshagyma
  • 2db TV paprika
  • 2db paradicsom
  • 3 ek. paradicsompüré
  • 100gr fűszer pirospaprika
  • 20gr őrölt kömény
  • 1 fej fokhagyma
  • Bors

A csülökről zsírral együtt eltávolítjuk a bőrt. Borjú alaplében puhára főzzük a bőrt, amíg a pörköltünk készül.

A pörkölt alap elkészítéséhez a hagymát apróra vágjuk, a húst felkockázzuk. A paprikát meggrillezzük, amikor szép barna színt kapott, akkor levesszük a grillről és jéghideg vízbe tesszük, pár percre ázni hagyjuk, majd leszedjük a héját. A paradicsomokat forró vízzel leforrázzuk, majd hasonlóan a paprikához, ezt is hideg vízbe tesszük ázni. Néhány perc hideg vízben ázás után lefejtjük a héját és a paradicsomot apró kockákra felszeleteljük. 

Egy edényben olajon elkezdjük pirítani a hagymát, majd a többi összetevőt is hozzáadjuk: a húst, csontot, paprikát, paradicsomot és a fűszereket is: köményt, fokhagymát, kis paradicsompürét, kevés paprikát és sót, borsot ízlés szerint. Az egészet felöntjük hideg vízzel, úgy, hogy legalább 2 centiméterre ellepje az edényünk tartalmát.

Miután elkezd forrni a pörkölt, akkor a legnagyobb fokozatra állítjuk és zubogtatjuk. Ekkor tegyük hozzá a pirospaprika fennmaradó részét. Körülbelül 1,5 órán keresztül főzzük, és amikor megpuhult húsunk, kivesszük.

A korábban feltett bőrt kivesszük, ha megpuhult és késsel feldaraboljuk. Késes aprítóba, turmixba, esetleg thermomixbe tesszük, és egy kis abalével, paprika olajjal vagy sima olajjal pépesítjük. Ezzel a sűrű kollagén bőr mártással gazdagítjuk a pörköltet, beleforgatjuk a pörkölt alapba. Összekeverjük és óvatosan rottyantunk egyet az egészen, ügyelve arra, hogy le ne égjen, mert a magas kollagén tartalom miatt erre nagyobb az esély.

Séf tipp: néhány kisebb darab újburgonyát, fokhagymát pirítunk öntöttvas edényben vagy serpenyőben. Ezt tálaláskor a csülökhöz adjuk és zöld fűszerrel dekoráljuk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére
Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu