Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookiek (süti) használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információkért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat.
50.000 Ft fölötti rendelés esetén a kiscsomag szállítás díjtalan.
Szaküzletünk minden hétköznap 9:00-17:00-ig nyitva tart! Címünk: 1097 Budapest, Illatos út 7/a

Kenyérlángos

Kenyérlángos

Hozzávalók a tésztához:

1 kg liszt (bl55)
negyed élesztő (friss)

1 kk cukor

1 ek só
600 ml víz

0,5 dl olaj

A feltét gyakorlatilag bármi lehet, ezúttal:
- kecskesajt mousse

- savanyított chili

- 150 gr szeletelt füstölt szalonna

- 15 dkg negyedelt barna csiperkegomba

- 400 gramm tejfölös alap (25 %-os)

- 200 gr füstölt sajt

- 100 gr parenyica

- 2 db lilahagyma 

- 2 gerezd fokhagyma

- só, bors

Egy deci langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt, adjunk hozzá egy kávés kanál cukrot, szórjuk meg a tetejét liszttel, takarjuk le, tegyük langyos helyre fél órára.

Dagasztógépbe belehelyezzük a lisztet, hozzáadjuk az élesztős elegyet, a maradék vizet, az olajat, majd dagasszuk körülbelül 10 percig, utána mehet hozzá a só is.

Gyúrjunk egy nagy gombócot, tegyük egy edénybe, takarjuk le, kelesszük pár órát.

Addig készítsük elő a feltéteket:

A tejfölt keverjük ki, ízlés szerint reszeljünk bele egy-két gerezd fokhagymát is, sóval és borssal ízesítjük.

A lila hagymát vágjuk cikkekre, a csiperke gombát szintén, parenyica sajtot karikázzuk fel és a füstölt sajtot reszeljük le.

Kecskesajtot keverjük ki habverő segitségével, kevés tejjel, hogy krémes legyen, majd adjunk hozzá citrom héját, sót, frissen őrölt borsot, reszelt fokhagymát.

Ha megkelt a tészta akkor osszuk négy egyenlő részre. A duch oven a camp chef deluxe 10es mérete. Ideális ennek a kenyérlángos méretnek a sütésére.

A gombócokat nyújtsuk ki óvatosan kézzel és helyezzük bele a duch oven fedőbe.

Ügyesen folpackkal lefedve pihentessük további fél órát.

Igy pont elegendő idő van arra, hogy a kamadonkat fel fűtsük 260-280 fokra.

Az osztott sütőkeret vagy a deflektor követ mindenképp helyezzük be.

Közben kenjük meg a fokhagymás alappal, helyezzük fel a feltéteket ízlések szerint és helyezzük a sütőbe körülbelül 15 percre.

Tartalomhoz tartozó címkék: Köret Olasz
Az oldal tetejére
Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu