Egy deci langyos vízbe morzsoljuk bele az élesztőt, adjunk hozzá egy kávés kanál cukrot, szórjuk meg a tetejét liszttel, takarjuk le, tegyük langyos helyre fél órára.
Dagasztógépbe belehelyezzük a lisztet, hozzáadjuk az élesztős elegyet, a maradék vizet, az olajat, majd dagasszuk körülbelül 10 percig, utána mehet hozzá a só is.
Gyúrjunk egy nagy gombócot, tegyük egy edénybe, takarjuk le, kelesszük pár órát.
Addig készítsük elő a feltéteket:
A tejfölt keverjük ki, ízlés szerint reszeljünk bele egy-két gerezd fokhagymát is, sóval és borssal ízesítjük.
A lila hagymát vágjuk cikkekre, a csiperke gombát szintén, parenyica sajtot karikázzuk fel és a füstölt sajtot reszeljük le.
Kecskesajtot keverjük ki habverő segitségével, kevés tejjel, hogy krémes legyen, majd adjunk hozzá citrom héját, sót, frissen őrölt borsot, reszelt fokhagymát.
Ha megkelt a tészta akkor osszuk négy egyenlő részre. A duch oven a camp chef deluxe 10es mérete. Ideális ennek a kenyérlángos méretnek a sütésére.
A gombócokat nyújtsuk ki óvatosan kézzel és helyezzük bele a duch oven fedőbe.
Ügyesen folpackkal lefedve pihentessük további fél órát.
Igy pont elegendő idő van arra, hogy a kamadonkat fel fűtsük 260-280 fokra.
Az osztott sütőkeret vagy a deflektor követ mindenképp helyezzük be.
Közben kenjük meg a fokhagymás alappal, helyezzük fel a feltéteket ízlések szerint és helyezzük a sütőbe körülbelül 15 percre.