Fűtsük fel kamadonkat, direkt grillezésre készüljünk.
Petromax öntöttvas edénnyel dolgozunk ezúttal és szintén Petromax kovácsolt serpenyőre is szükség lesz.
Ritka receptek egyike, amikor tej marhából is tudunk dolgozni és nem szükséges a drágább érlelt húsokat használni. Ebben a receptben ugyanis egy kicsit szükséges a megfelelő méret miatt klopfolni a húst.
Tisztítsuk meg a rostélyost a felesleges részektől, csontoktól.
Nyissuk meg a húsokat, hogy minél kevesebbet kelljen bántani, egy klopfoló és egy fólia segítségével alakítsuk ki megfelelő méretre.
A leesőket tegyük félre.
Első körben, készítsünk egy lecsót az öntöttvas lábasban.
Majd osszuk két részre, egyik felébe keverjük bele három egész tojást, majd fejezzük be a tojásos lecsót, lényegében ez lesz a töltelék.
A lecsó másik felébe tegyük bele a hús leesőket, csontot. Engedjük fel alaplével, ízesítjük só, bors, pirospaprika, kömény… és forraljuk, lobogjon.
Nagyjából 40 perc után szűrjük le.
A visszamaradt paprikás szaftot, tejfölös habarással állítsuk az állagát bevonó képesre.
Húsokba töltsük be a kihűlt a tojásos lecsót, amit finomra vágott petrezselyemmel frissítünk.
Hústű, fólia, vagy madzag segítségével (én ezúttal az utóbbi korabeli verziót használtam) zárjuk le a húst.
A húsokat pirítsuk körbe öntöttvas serpenyőben, kevés zsiradék és kakukkfű társaságában.
Tegyük félre egy picit pihenni a húsokat, majd készülünk a tálalásra.
Ehhez az egyik legjobb köret a galuska.
Galuskára öntsük rá a paprikás mártást.
Távolítsuk el a madzagot a húsról.
Szeleteljük és helyezzük a követ tetejére.
Díszítsük tejföllel, friss snidlinggel.