Főétel
Fokhagymás szűz, lepény kenyér
Hozzávalók:
Lepényhez:
35 dkg bl55 liszt
6 dkg olvasztott vaj
30 ml olaj
2 dl 3,5 %-os tej
6 gr só
Szűzhöz:
-1 db egész szűzpecsenye (kb 450 gr)
-200 mm főzőtejszín
-200 gramm 25% os tejföl
-150 ml száraz fehérbor vagy rozé
- só, bors
-egy csipet őrölt szerecsendió
Egészben sült kacsa
Hozzávalók:
-1db kb 2,5 kg os pecsenye kacsa
-1 kg jazzy burgonya
-4 db sonka hagyma
-fél fej fokhagyma
-egy fej vöröshagyma
-spg, egyéb bbq fűszer keverék
-100 gr kacsa zsír
-100 ml szójaszósz
-3 db babérlevél
-200 gr friss kis szemű bio csiperke gomba
-250 gr vaj
Kenegető:
-3 db vérnarancs
-3 db narancs
-80 gr méz
-80 gr nádcukor
-200 ml dark szója
-50 ml mogyoró olaj
-60 ml szezám olaj
-2 db egész fahéj
-4 db csillagánizs
-1 cs kakukkfű
-150 ml mirin
Bolognai cannelloni
Hozzávalók:
500 gr darált sertés
500 gr darált marha
4 fej közepes vöröshagyma
3 szál répa
fél csomag zeller szár
15 dkg húsos hasaalja szalonna
10 dkg érlelt sonka leeső (ezúttal pármai sonka)
500 ml alaplé
50 ml olívaolaj
50 gr vaj
só, bors
3 dl fehér bor (ezúttal roze)
250 gr hámozott paradicsom konzerv
150 gr parmezán sajt
100 gr pizza mozzarella
100 ml 3,5 ös tej (esetleg tejszín)
2 doboz cannelloni tészta
*Opcionális:
1 tk őrölt fahéj
4 gerezd fokhagyma reszelve
Csáky rostélyos
A csáki rostályos egy klasszikus magyar fogás. Természetesem ez is más egy kicsit, ha grillen készítjük el.
Hozzávalók:
- két szelet csontos rostélyos
- 100 gramm csemege szalonna
- 1 kg TV paprika
- 500 gr paradicsom
- 500 gr hagyma
- 50 gr fűszer pirospaprika
- 1 liter alaplé (a leesőkből)
- 125 gr tejföl
- 3 ek Liszt
- só, bors, őrölt fűszerkömény
- kis csomag petrezselyem
- 3 tojás
- kis csomag kakukkfű
Távol-keleti kacsás tészta
Hozzávalók:
2 ek halszósz
3 ek szójaszósz
só, bors
1 db chili
1 db lime
1 ek reszelt gyömbér
4 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 póréhagyma
0,5 dl szőlőmagolaj
1 csomag rizs tészta
30 dkg kacsamell szűz
2 ek fűszeres paprika paszta
2 ek szójabab paszta
1 doboz mungo babcsíra
tört mogyoró
3 tojás
kis csomag koriander