Leírás
A KAMADO4U NEO szériája emeli a tétet!
Az NEO Meater-t új kétszintes rácsrendszerrel láttuk el , ami természetesen tartalmazza az osztható deflektorkövet és az edénytartót.
A beépített hamufiókkal az alsó szellőzőn akár üzem közben is üríthetjük a hamut, de füstölőfát is rakhatunk bele.
Az fémszálas tömítés tökéletesen zár valamint rendkívül tartós és strapabíró.
Itt természetesen nem állunk meg! Rengeteg alaptartozék érkezik a csomagban.
A pulled pork egy igazi sláger és a tépett húshoz jó szerszám kell. Az alapfelszereltség része egy fanyelű, sörnyitóval ellátott acél medvekarom.
Az ajándék védőhuzat segít megvédeni a kamadónk fém és fa alkatrészeit az időjárás viszontagságaitól.
Szintén alaptartozék a rácskiemelő fogó és a faszénrendező-hamukaparó, ami nagy segítség a sütések alatt.
A Meater a NEO széria legkedveltebb méretű sütője. Az opcionálisan válaszható széles kiegészítő kínálat lehetőséget ad arra, hogy a kamado grillünk képességeit maximálisan kihasználjuk. Percek alatt eléri a megfelelő hőmérsékletet és már süthetünk is.
Élethossz garancia a kerámia testre
A KAMADO4U kerámia grilljei hosszú évek óta bizonyítanak mind a lakossági, mind a gasztronómiai felhasználók körében és a bbq és grill versenyzők standjain is feltűnnek. A kamadók prémium minőségűek a kerámia anyaga tartós és strapabíró.
A KAMADO4U kerámia grill egy életre szól, így lakossági felhasználóknak a kerámia testre élethossz garanciát biztosítunk.
A jótállási információkért kattints ide!
Kapacitás
Az elkészíthető ételek mennyisége nem csak a rácsmérettől függ. Egy átgondolt sütési tervvel változatos menük állíthatóak össze egy nagyobb társaság részére is. Erről természetesen készítettünk egy átfogó videót melyben megmutatjuk hogyan készíthetünk 20 főre egyetlen KAMADO4U kerámia grillben egy egész BBQ & Grill lakomát.
Növeld meg a kamadód kapacitását!
Egy plusz ráccsal akár 60-70%-kal is megnövelheted a rácsterületet, így rengeteg különböző fogást tudsz elkészíteni egy sütőben. egy időben. Mivel az EVO széria már alapból kétszintes, ezért ezzel a kiegészítővel már három emeleten tudsz egyszerre sütni. Természetesen át kell gondolni hogy melyik szintre milyen vastag húsok férnek el és a menüt a szerint kell elkészíteni.
Készíts páratlan gyros-t a KAMADO4U elektromos forgató nyársával!
Mi még nem találkoztunk senkivel aki ne szeretné a fűszeres és szaftos faszénen készült gyrost. A KAMADO4U kerámia grillben természetesen nem csak a húst készítheted el , de a friss puha pitát is megsütheted. Videónkat végig követve lenyűgözheted barátaid és a családod életük gyrosával.
A KAMADO4U a grillezés svájci bicskája
Kerámia grilljeink a kiváló minőségű kerámiának köszönhetően rendkvül takarékosak és hőtartásuknak köszönhetően 120 és 450 Celsius fok között stabilan tartják a hőt. Ebből kifolyólag sokféle stílusban készíthetünk benne ételt. Grillezhetünk, barbacuezhatunk, készíthetünk pörkölteket és egytálételeket , de a pizza és a kenyér is szépen megsül benne.
Akkor most mennyit is fogyaszt egy kamadó?
Természetesen ez nagyon sok tényezőtől függ, de egy Meater méretű kamado 20-25 Celsius fokos időjárás mellett egy töltet faszénnel 8-10 órát is üzemel, 130 Celsius fokos dóm hőmérsékletet produkálva. Ez természetesen csak megfelelő minőségű faszén használata esetén működik.
Itt van néhány tipp a használathoz:
Alapok:
- Ezt a grillt kültéri használatra tervezték ezért ne használjuk beltéren.
- A kerámia test is képes átforrósodni így ne hagyjuk a gyermekeket és háziállatokat a közelébe menni.
- Fontos: Amikor a fedelet/kupolát felnyitja, ügyeljen arra, hogy a fedelet csak kissé emelje fel, így a levegő lassan és biztonságosan juthat be, ezzel megakadályozva a fellángolást, ami sérülést okozhat.
- Helyezzük a kamadót biztonságos helyre, ahol nincs körülötte 2 méteres körzetben gyúlékony anyagok vagy tárgyak.
Begyújtás:
- Nyissa ki teljesen az alsó és felső szellőzőket és nyissa fel a kupolát.
- Emelje ki a grillrácsot és a deflektorköveket is ha benne vannak.
- Szórjon faszenet a tűztérben található faszéntartó rácsra kb.15cm magasságig. Alakítson ki egy kis mélyedést a faszénhalom közepén és helyezzen bele begyújtókockát, gyújtsa meg és tegyen a tetejére pár normál méretű faszenet.
- Ha kialakult a megfelelően izzó faszén akkor helyezzen vissza minden használni kívánt kiegészítőt és csukja le a kupolát.
- A sütés megkezdése előtt hagyja nyitva a szellőzőket és a célhőmérséklet elérése előtt 20-40 fokkal kezdje el zárni a szellőzőket attól függően, hogy milyen hőtartományban akar sütni.
- SOHA ne használjon benzint, lakkbenzint, begyújtó folyadékot mert robbanás veszélyes, illetve nem kívánt kemikáliák juthatnak az ételbe, melyek az egészségre ártalmasak lehetnek.
Tárolás:
- Ha nem használja a kamadót minden esetben várja meg, hogy kihűljön és feltétlenül takarja le takaróponyvával.
- Használat és tároláskor is legyen mindig lefékezve a kamadó kereke.
Tisztítás:
- A kamadó öntisztító. Melegítse fel 260°C-ra 30 percig és elégeti az összes ételmaradékot és egyéb szennyeződést. Ezután egy grillkefével könnyedén megtisztíthatja a rácsokat.
- A nikkelezett sütőrács NEM mosható mosogatógépben, használjon enyhe mosószeres meleg vizet.