Fűtsük fel a kamadot, a csirkefarhátat, óvatosan olajozzuk be, és magas hőmérsékleten grillezük meg, legyen színe, így ízletesebb, mélyebb színű alaplevet kapunk.
Egy edénybe helyezzük be, engedjük fel 1,5 liter vízzel, és kezdjük bele helyezni sorra az összetevőket....
Össze aprított citrom nádat és gyömbért,
kaffírlime-levélt, félbevágott héjas fokhagymát, serpenyőben lepirított, félbevágott salotta hagymát, római köményt, chilit, szójaszószt, nádcukort, shimeji gombák szárát, sárgarépát.
Ezt az elegyet redukáljuk körülbelül felére.
Addig pirítsuk le a petromax serpenyőben a bébirépát, aprítsuk fel a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, kis chili pelyhet morzsoljunk rá.
Kevés olajon ezt is pirítsuk le a serpenyőben.
Amikor kész az alaplé szűrjük le,majd a leszűrt alaplébe helyezzük be a gombákat, koktél paradicsomot, a hús,egyet rottyantsunk rajta, állítsuk be halszósszal a sóját.
Majd a végén hőkiegyenkitessel, keverjük hozzá a kókusztejet, ezután már óvatosan kapjon direkthőt mert kicsapódhat a tej.
Friss lime lével, reszelt lime héjjal, finomra vágott korianderrel frissítjük a végén a levest.