Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookiek (süti) használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információkért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat.
Szaküzletünk minden hétköznap 9:00-17:00-ig nyitva tart! Címünk: 1097 Budapest, Illatos út 7/a

Thai csirke leves

Thai csirke leves

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell

1 kg csirkefarhát (alaplének 700 ml)

100 gr koktél paradicsom

100 gr shimeji gomba

150 gr bébirépa

100 gr sárgarépa

1 fej fokhagyma

2 Lime

10 gr római kömény 

1 nagyobb gyömbér

100 gr citromnád

50 -100  gr  halszósz(ezzel alakitjuk a sóját)

50 gr szójaszósz

2 kisebb chili 

Galaganga

6 db kaffír lime levél

30 gr nádcukor

Kis csokor koriander

3 db shallotte hagyma 

400 ml Kókusztej 

100 gr rizstészta

Só,bors

Fűtsük fel a kamadot, a csirkefarhátat, óvatosan olajozzuk be, és magas hőmérsékleten grillezük meg, legyen színe, így ízletesebb, mélyebb színű alaplevet kapunk.

Egy edénybe helyezzük be, engedjük fel 1,5 liter vízzel, és kezdjük bele helyezni sorra az összetevőket....

Össze aprított citrom nádat és gyömbért,

kaffírlime-levélt, félbevágott héjas fokhagymát, serpenyőben lepirított, félbevágott salotta hagymát, római köményt, chilit, szójaszószt, nádcukort, shimeji gombák szárát, sárgarépát.

Ezt az elegyet redukáljuk körülbelül felére.

Addig pirítsuk le a petromax serpenyőben a bébirépát, aprítsuk fel a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, kis chili pelyhet morzsoljunk rá.

Kevés olajon ezt is pirítsuk le a serpenyőben.

Amikor kész az alaplé szűrjük le,majd a leszűrt alaplébe helyezzük be a gombákat, koktél paradicsomot, a hús,egyet rottyantsunk rajta, állítsuk be halszósszal a sóját.

Majd a végén hőkiegyenkitessel, keverjük hozzá a kókusztejet, ezután már óvatosan kapjon direkthőt mert kicsapódhat a tej.

Friss lime lével, reszelt lime héjjal, finomra vágott korianderrel frissítjük a végén a levest.

Tartalomhoz tartozó címkék: Leves Csirke
Az oldal tetejére
Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu