Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookiek (süti) használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információkért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat.
Szaküzletünk minden hétköznap 9:00-17:00-ig nyitva tart! Címünk: 1097 Budapest, Illatos út 7/a

Sült paradicsomleves, vajas krutonnal

Sült paradicsomleves, vajas krutonnal

Hozzávalók:

-2,5 kg paradicsom

-500 gr vöröshagyma

-1 fej fokhagyma

-100 ml olívaolaj

-só,bors

-ízlés szerint cukor

-1 csokor kakukkfű

-pár szelet kenyér

-50 gr vaj

-50 gr parmezán

Fűtsük fel a kamadonkat 220-230 fokra, készítsünk egy indirekt zónát és tegyük be a legnagyobb Petromax öntöttvas edényünk fedelét fordítva.

Helyezzük be a paradicsomot, úgy ahogy van a félbevágott vörös hagymákat héjastól.

Locsoljuk le a zöldségeket elsőnek olívaolajjal (így könnyen milyen rátapadnak a további összetevők) sózzuk, mehet a frissen őrölt bors is, a kakukkfű, és ízlés szerint cukor (ezt nyilván a paradicsom cukortartalma és az ízlés is befolyásolja).

Csukjuk le a kamadonkat és 220 fokon mehet 30-40 percet.

Akkor jó amikor már kezd feketés színe lenni a paradicsomnak.

Ha minden jól csináltunk akkor megfelelő mennyiségű, levet is engedett,a paradicsom, hagyma.

Az egész elegyet öntsük egy turmixba,és legalább 10-15 percig járassuk. Utána szűrjük le.

Alaplével be tudjuk állítani az állagot, ha sűrűnek találjuk.

Petromax öntöttvas serpenyőben, bő vajon megpirítjuk, a toast szeleteket, majd reszelünk rá a parmezánt, készre pirítjuk a kamadoban, amit az osztott sütőtér egyik felének eltávolításával lehet a leggyorsabban.

Tálaláshoz vajas parmezános krutont kínálunk, a leves meglocsoljuk olívaolajjal, frissen reszelünk rá parmezán.

Tartalomhoz tartozó címkék: Leves
Az oldal tetejére
Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu