Hozzávalók:
- 1 kg vöröshagyma
- 1,3 kg paradicsom vegyesen
- 1,7 kg paprika
- Fél fej fokhagyma
- 50 gr fűszerpirospaprika
- só,frissen őrölt bors
- egy nagyobb szál kolbász
- 20 dkg szalonna
A paprikát meggrillezzük, majd a csumát és magokat eltávolítjuk, ezután pedig kockákra vágjuk.
A paradicsomot konyhai fáklyával picit megpirítjuk, majd jeges vízbe tesszük. Ha nincs otthon konyhai fáklyánk, akkor pár percre forró vízbe tesszük a paradicsomokat, majd szintén jeges vízbe. A paradicsom bőrét eltávolítjuk és szétválasztjuk a paradicsomokat: magokra és húsára. A "húsos" részt nagy darabokra vágjuk.
A szalonnát felcsíkozzuk, a kolbászt pedig felkarikázzuk, majd mindkettőt egyszerre lepirítjuk. Ha elegendő zsírt engedtek a húsok, akkor leszűrjük és ezen a zsíron kezdjük el pirítani a félfőre vágott hagymát. Miután lepirult mehet is rá a fokhagyma, pirospaprika, só és bors ízlés szerint. Majd a paradicsom magja is, minden lével együtt, amit kieresztett magából.
Ekkor, ha lehet, akkor mégjobban alátüzelünk a grillünknek és addig főzzük, amíg nem rotyog. Ha már rottyant, akkor beletesszük a grillezett paprikát is. A végén pedig a paradicsom húsos részét is hozzáadjuk és összeforraljuk.
Utolsó mozzanatként, természetesen a szalonna és kolbász sem maradhat ki, belekeverjük a felszeletelt szalonnát a felkarikázott kolbászt - ami így ropogós marad.
Frissítésként tehetünk bele pár szem koktélparadicsomot, és snidlinget vagy újhagyma zöldjét is.