A sárga burgonyán felül keresztbe metszést csinálunk, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, egy gerezd fokhagymát teszünk a metszésbe, majd vastag grill fóliába csomagoljuk. 200 fokon indirekt zónába helyezzük a kamadoba 40 percre.
(direkt zónába is helyezhetjük, de ügyeljünk arra, hogy időnként forgassuk át a burgonyákat)
Serpenyőben kacsa zsírt olvasztunk, hagymákat finomra vágjuk, konfitáljuk direkt zónában 30 percet, ha megpuhult lehúzzuk.
A kész burgonyákról, lehúzzuk a héját, összekeverjük a konfitált hagymával, és ízlés szerint paprika olajjal.
Párhuzamosan a kifőtt tésztát leszűrjük, majd serpenyőben, kacsazsíron lepirítjuk a kamado direkt zónájában.
Összekeverjük a pirított tésztát a hagymás burgonyás alappal, majd találunk.