TÖLTÉNYSZMÓKER
A WEBER Smokey Mountain ( WSM ) töltényszmókerei kifejezetten low & slow sütésekhez lettek kifejlesztve. Aki szeretne megismerkedni ezzel a sütési technikával, annak tökéletes belépő sütő ebbe a műfajba. A töltényszmókerek faszénnel ill. brikettel üzemelnek, az indirekt sütést és a stabil hőtartást egy vizestál segítségével oldjuk meg mely sóval is feltölthető. A vízzel való feltöltés párás közeget biztosít a sülő húsnak, ami segít a füstgyűrű azaz smokering kialakulását mely a barbecue technikával elkészült húsok egyik jellegzetessége. A szmóker két ráccsal rendelkezik, melyek egymás alatt helyezkednek el, a kapacitás oldalastartó használatával növelhető. A hőmérsékletet az alsó és felső szellőzök nyitásával és zárásával tudjuk szabályozni, a beáramló levegő mennyiségétől függ a tüzelőanyag izzásának intenzitása és ezáltal a sütő hőmérséklete. Csak nagydarabos faszenet használjunk vagy jó minőségű brikettet, hogy a darabok között a légáramlás megfelelő legyen, apró szemű faszén könnyen összetömörödik ami akadályozza az stabil működéshez szükséges elengedhetetlen légáramlást.
A készülékek gömbgrillként direkt grillezésre is használhatóak a középső tag eltávolításával, ilyenkor érdemes asztalra vagy valamilyen állványra helyezni a grillt hogy kényelmesen lehessen dolgozni vele. Természetesen az alsó szellőzőkön kihulló parázs és hamu miatt körültekintően kell eljárni.
Nézd meg YouTube videónkat, ahol a WSM két emeletén sertésoldalast, szeletelhető tarját, csirkecombot, kolbászt, és egy reverse sear tomahawk steaket is elkészítettünk egy igazán összetett sütéssel.