Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookiek (süti) használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információkért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat.
Szaküzletünk minden hétköznap 9:00-17:00-ig nyitva tart! Címünk: 1097 Budapest, Illatos út 7/a

Dödölle

Dödölle

Hozzávalók:

700-800  gr sárga burgonya (kb. nettó 500 gr sütve, héj nélkül)

160 gr liszt

30 gr só

450 gr tejföl (lehetőleg 25%-os)

500 gr vöröshagyma

200 gr zsír

200 gr kolozsvári szalonna

Előző nap este textil pelenka segítségével csöpögtessük le a tejfölt, majd ha kicsöpögött a savo, magát a tejfölt keverjük fel kézi habverővel, kezelhetőbb lesz, az meg koncentrált.

Kamadonkban alakítsunk ki indirekt zónát, állítsuk 160 fokra és helyezzük a rácsokra a burgonyákat héjastól, kb. 1 óra alatt megpuhul.

Törjük át. Egy tálban szétterítjük, megsózzuk, megszórjuk a liszttel megvárjuk míg kihűl a burgonya (addig lesz bőven feladat, lásd pár sorral lentebb) és ha kihűlt egynemű tésztává gyúrjuk.

Kamadoban direkt zónát alakítunk ki.

Zsíron sóval, borssal, a félfőre vágott hagymát karamellizáljuk rozsda barnára.

Kolozsvári szalonnát vékony csíkokra vágjuk, lassú tűzön lepirítjuk.

Majd egy öntöttvas serpenyőben, szalonna zsírján megpirítjuk a kanállal formázott burgonyás tésztát, minden oldalát lepírítjuk.

Majd újra kialakítunk egy indirekt zónát a kamadoban és a pirított formázott burgonyás tésztákat 10 percre betesszük lecsukott tetővel.

 

Tálalás:

Halmozzuk a tányér közepére a dödöllét.

Keverjük össze kis láng felett a hagymát, a tejfölt, majd mehet rá a kolozsvári szalonna.

Tartalomhoz tartozó címkék: Egytálétel Sertés
Az oldal tetejére
Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu