Hozzávalók a tócsnihoz:
- 400gr Liszt
- 4-6db Reszelt burgonya
- 100gr Tejföl
- 4db Tojás
- Só
- Bors
- Fokhagyma
- Olaj
Hozzávalók a raguhoz:
- Kacsazsír
- Gomba
- Szűzpecsenye
- Prosciutto sonka
- Petrezselyem
- Fokhagyma
- És a végén egy kis reszelt füstölt sajt
A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük, majd összekeverjük sóval és állni hagyjuk kb. 5 percig. Ezután kinyomkodjuk belőle a vizet és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a többi összetevőt: lisztet, tejfölt, tojást, sót, borsot, fokhagymát és készítünk belőle egy “galuska állagú” tésztát - nincsenek kőbe vésett szabályok, hiszen javarészt a burgonyától függ a tésztánk állaga. Ha megvagyunk az összeállítással, akkor direkt tűz felett, Kamado4u kerámia grillsütőben vagy tűzhelyen, öntöttvas serpenyőben olajon elősütjük a tócsnikat.
Egy kisebb merőkanál használata segít nekünk abban, hogy egyforma méretű tócsnikat készítsünk. Figyeljünk arra, hogy a tócsnikat ne süssük túl, mert még terveink vannak vele a későbbiekben.
A ragu elkészítése:
A ragut a “sauté” (francia kifejezés, ejtsd: szóté) technológiával fogjuk elkészíteni, ami a “hirtelen sütést” jelenti. Ez egy konyhai technológia, ami a serpenyőben gyorsan elkészülő ételek elkészítésére használnak. A sauté legfontosabb része, hogy az alapanyagokat közel azonos méretűre és formára vágjuk fel. A mi esetünkben a gombát és a prosciutto sonkát kell hasonlóan feldarabolni: gombát vágjuk négybe, a sonkát pedig csíkokra. Öntöttvas serpenyőben kacsazsíron elkészítjük a gombás, sonkás ragut, hozzáadjuk a fűszereket is.
Néhány perc alatt a szűzpecsenyét is készre sütjük.
A kész ragut és a szűzpecsenyét ráhalmozzuk a korábban elősütött tócsnira, ezt megszórjuk reszelt sajttal. Kamado4u kerámia grillünkben indirekt módon vagy sütőben 200 fokon, kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.