Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookiek (süti) használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információkért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat.
50.000 Ft fölötti rendelés esetén a kiscsomag szállítás díjtalan.
Szaküzletünk minden hétköznap 9:00-17:00-ig nyitva tart! Címünk: 1097 Budapest, Illatos út 7/a

Tócsni, szűzpecsenyés raguval

Tócsni, szűzpecsenyés raguval
Egy klasszikus új köntösben. A tócsnit mindenki szereti. Bármilyen étkezés mellé eltudjuk képzelni, és bármilyen merész kombinációban megállja a helyét. Így van ez a szűzpecsenye esetében is - nagyon jól passzolnak egymáshoz.

Hozzávalók a tócsnihoz:

  • 400gr Liszt 
  • 4-6db Reszelt burgonya
  • 100gr Tejföl
  • 4db Tojás
  • Bors
  • Fokhagyma
  • Olaj

Hozzávalók a raguhoz:

  • Kacsazsír
  • Gomba
  • Szűzpecsenye
  • Prosciutto sonka
  • Petrezselyem
  • Fokhagyma
  • És a végén egy kis reszelt füstölt sajt

A burgonyát meghámozzuk és lereszeljük, majd összekeverjük sóval és állni hagyjuk kb. 5 percig. Ezután kinyomkodjuk belőle a vizet és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a többi összetevőt: lisztet, tejfölt, tojást, sót, borsot, fokhagymát és készítünk belőle egy “galuska állagú” tésztát - nincsenek kőbe vésett szabályok, hiszen javarészt a burgonyától függ a tésztánk állaga. Ha megvagyunk az összeállítással, akkor direkt tűz felett, Kamado4u kerámia grillsütőben vagy tűzhelyen, öntöttvas serpenyőben olajon elősütjük a tócsnikat.

Egy kisebb merőkanál használata segít nekünk abban, hogy egyforma méretű tócsnikat készítsünk. Figyeljünk arra, hogy a tócsnikat ne süssük túl, mert még terveink vannak vele a későbbiekben.

A ragu elkészítése:

A ragut a “sauté” (francia kifejezés, ejtsd: szóté) technológiával fogjuk elkészíteni, ami a “hirtelen sütést” jelenti. Ez egy konyhai technológia, ami a serpenyőben gyorsan elkészülő ételek elkészítésére használnak. A sauté legfontosabb része, hogy az alapanyagokat közel azonos méretűre és formára vágjuk fel. A mi esetünkben a gombát és a prosciutto sonkát kell hasonlóan feldarabolni: gombát vágjuk négybe, a sonkát pedig csíkokra. Öntöttvas serpenyőben kacsazsíron elkészítjük a gombás, sonkás ragut, hozzáadjuk a fűszereket is.

Néhány perc alatt a szűzpecsenyét is készre sütjük.

A kész ragut és a szűzpecsenyét ráhalmozzuk a korábban elősütött tócsnira, ezt megszórjuk reszelt sajttal. Kamado4u kerámia grillünkben indirekt módon vagy sütőben 200 fokon, kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.

Tartalomhoz tartozó címkék: Egytálétel Sertés
Az oldal tetejére
Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu