Rizstésztát áztassuk be vízbe, tegyük félre pihenni, majd főzzük ki, nagyjából öt perc elegendő neki.
Készüljünk elő, mert viszonylag gyorsan halmozzuk majd egymásra az alapanyagokat.
Először is a kamadonkat pakoljuk meg faszénnel.
Gyújtsuk be, végig direkt zónára lesz szükség.
Póréhagymát vágjuk vékony hosszanti csíkokra.
Kacsamell szűz részét vágjuk hosszú vékony csíkokra, sózzuk, borsozzuk, de a sóval óvatosan bánjunk, mert sok összetevőnek magas a sótartalma.
Gyömbért és a fokhagymát reszeljük le.
Friss chilit vágjuk finomra.
Mehet az öntött edény a rácsra, öntsük bele az olajat. Ha felforrósodott, mehet bele a póréhagyma, ahogy lepirult, mehet a gyömbér, majd a chili, utána fokhagyma. Ahogy felszállt a fokhagyma illata, mehet rá a kacsa is.
Ahogy kicsit megpirult, mehet a fűszeres paprika paszta, szójabab paszta, utána halszósz, szójaszósz.
Amikor majdnem elkészült a kacsa, félre húzzuk a ragut, bele ütünk három tojást, gyorsan összekeverjük és ha kész a rántotta, hozzákeverjük a raguhoz, majd a tésztát is, utolsó mozzanatként mehet rá a tört mogyoró, a durvára vágott koriander és a lime leve.