Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookiek (süti) használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információkért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat.
Szaküzletünk minden hétköznap 9:00-17:00-ig nyitva tart! Címünk: 1097 Budapest, Illatos út 7/a

Távol-keleti kacsás tészta

Távol-keleti kacsás tészta

Hozzávalók:

2 ek halszósz
3 ek szójaszósz
só, bors
1 db chili
1 db lime
1 ek reszelt gyömbér 
4 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 póréhagyma
0,5 dl szőlőmagolaj
1 csomag rizs tészta
30 dkg kacsamell szűz
2 ek fűszeres paprika paszta
2 ek szójabab paszta
1 doboz mungo babcsíra
tört mogyoró
3 tojás
kis csomag koriander

Rizstésztát áztassuk be vízbe, tegyük félre pihenni, majd főzzük ki, nagyjából öt perc elegendő neki.

Készüljünk elő, mert viszonylag gyorsan halmozzuk majd egymásra az alapanyagokat.

Először is a kamadonkat pakoljuk meg faszénnel.

Gyújtsuk be, végig direkt zónára lesz szükség.

Póréhagymát vágjuk vékony hosszanti csíkokra.

Kacsamell szűz részét vágjuk hosszú vékony csíkokra, sózzuk, borsozzuk, de a sóval óvatosan bánjunk, mert sok összetevőnek magas a sótartalma.

Gyömbért és a fokhagymát reszeljük le.

Friss chilit vágjuk finomra.

Mehet az öntött edény a rácsra, öntsük bele az olajat. Ha felforrósodott, mehet bele a póréhagyma, ahogy lepirult, mehet a gyömbér, majd a chili, utána fokhagyma. Ahogy felszállt a fokhagyma illata, mehet rá a kacsa is.

Ahogy kicsit megpirult, mehet a fűszeres paprika paszta, szójabab paszta, utána halszósz, szójaszósz.

Amikor majdnem elkészült a kacsa, félre húzzuk a ragut, bele ütünk három tojást, gyorsan összekeverjük és ha kész a rántotta, hozzákeverjük a raguhoz, majd a tésztát is, utolsó mozzanatként mehet rá a tört mogyoró, a durvára vágott koriander és a lime leve.

Tartalomhoz tartozó címkék: Főétel Tészta Kacsa
Az oldal tetejére
Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu