Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookiek (süti) használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információkért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat.
Szaküzletünk minden hétköznap 9:00-17:00-ig nyitva tart! Címünk: 1097 Budapest, Illatos út 7/a

Süllő "Kárpáti" módra

Süllő "Kárpáti" módra
Hozzávalók: 
1 db egész (kő)süllő
1 db csokor kakukkfű
1 db csokor kapor
1 db csokor petrezselyem
2 db citrom
30 dkg Jazzy burgonya
10 dkg gomba
6 db 16/20-as garnela
125 ml száraz fehérbor
500 ml 30% os főzőtejszín
125gr vaj
50 ml olívaolaj
1 fej fokhagyma
só,bors ízlés szerint
 

Első körben a halat megtisztítjuk, beirdaljuk és alaposan sózzuk, borsozzuk, hogy az alap ízt megadjuk a húsnak. A halak belsejébe kakukkfüvet és citrom cikket helyezünk el, majd vékonyan bekenjük a hal bőrét olívaolajjal. Egy kis ideig pihentessük, hagyjuk összeérni az ízeket.



Eközben már el is kezdhetjük készíteni a kapros vajmártásunkat, amihez a kamadonkat felfűtjük magas hőmérsékletre. A grillrácsra kis gyorsforralót helyezünk, amiben a borunk felét elforraljuk. Ezt követően öntsük hozzá a tejszínt, aminek szintén elforraljuk a felét. Vegyük le a rácsról és adjuk hozzá a 125 gramm, hideg vaj kockákat. Dolgozzuk el jól, majd ízesítsük sóval és a citromnak a levével, majd fűszerezzük a finomra vágott, friss kaporral.

Ezután készítsük elő a  kisszemű, sárga burgonyánkat, amelyet alaposan megmosva, héjjal együtt alufóliába tekerünk só, bors, fokhagyma és olívaolaj kíséretében. Helyezzük a grillrácsra. A kamado hőmérséklete ekkor már érje el a 180-200 fokot, helyezzük be a deflektorkövet, és felette pároljuk elő a burgonyát kb. 20 percig. 

Az idő letelte után vágjuk félbe a burgonya darabokat és serpenyőben, magas hőmérsékleten, már a deflektorkő nélkül adjunk kérget a burgonyának. Végezetül friss, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük.

A rákokat ízlés szerint fűszerezzük, és egy kevés olívaolajjal megkenve a grillrácson pár perc alatt elkészítjük. Ettől több időre nincs is szükség. Mindeközben párhuzamosan nyugodtan tegyük rá a halat is a grillrácsra, és nagyjából 5-7 perc alatt készre sütjük.

 

Jó étvágyat!

Az oldal tetejére
Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu