Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookiek (süti) használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információkért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat.
Szaküzletünk minden hétköznap 9:00-17:00-ig nyitva tart! Címünk: 1097 Budapest, Illatos út 7/a

Steak szendvics

Steak szendvics

Hozzávalók:

-1 db 20 dkg ribeye

-2db vöröshagyma

-só

-bors

-1ek barna cukor

-8dkg sós vaj

-1 kis csokor petrezselyem

-4 gerezd fokhagyma

-1tk pirospaprika

-1tk szőlőmagolaj

-3 ág kakukkfű,van kakukkfű

-1db bagett

1db paradicsom

Félfőre vágjuk a  hagymát, megsózzuk, borsozzuk és magas hőmérsékleten kevés barna cukorral addig pirítjuk/karamellizáljuk, míg barna lesz.

A szobahőmérsékletű sós vajat elkeverjük a felaprított petrezselyemmel, a reszelt fokhagymával, a pirospaprikával és a borssal.

A steaket egy darab spárga segítségével megformázzuk, és nagyon vékonyan átkenjük szőlőmagolajjal. Sózzuk, borsozzuk belenyomkodjuk finoman.

Majd a grill rácson, a direkt részen oldalanként 2-2 percig sütjük.

5 percig pihentetjük a húst, majd egy serpenyőben kevés vajjal, kakukkfűvel és préselt fokhagymával "megfényezzük".

 Áthelyezzük az inDirekt zónába és ott 52 fokos maghőig sütjük. 

Utána újra egy kis pihentetés következik.

Megkenjük a fűszervajjal a bagettunket(molnárkával is tökéletes,recept a picigurman blogján megtalálható) megpirítjuk, elrendezzük rajta a karamellizált hagymát és a karikára vágott paradicsomot. Beletesszük a steaket.

Tartalomhoz tartozó címkék: Marha Szendvics
Az oldal tetejére
Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu