Az általam kreált receptek jelentős részére igaz, hogy csak mankók és elsősorban inspirációs céllel íródnak. Ez különösen érvényes erre a receptre , hiszen a hús típusa, a buci és a többi betét is nyugodtan lecserélhető. A tonhalkrém pedig készülhet, lágyabra vagy fűszeresebbre. A lényeg ennek a két számomra merőben eltérő ízvilágnak a házasítása. Ehhez a szendvicshez egyébként tökéletes a maradék bbq pulykamell is, amit ebben az írásban bontunk ki teljesen.
A szendvicshez:
- 1 hamurgerbuci
- 2 szelet cheddar sajt
- 1 vastag szelet paradicsom
- savanyított lilahagyma
- kevés vaj a buci pirításához
- pulykamell kb. 1 cm-es szeletekre vágva
A tonhalkrémhez:
- Tonhalkonzerv
- Szardella
- Kapribogyó
- Mustár
- Parmezán
- Olivaolaj
- Citromlé
- SPG fűszerkeverék
A grillt begyújtom és hagyom hogy a faszén szép egyenletesen begyulladjon és fehéren izzon a parázs. Ez a parázs a legalkalmasabb a grillezésre. Ez kb. 30 perc. Ne használjunk túl nagydarabos faszenet a hasonló grillezéshez, egy jó minőségű brikett ebből a szempontból nézve előnyös választás lehet ebben az esetben.
Amíg a faszén eléri a megfelelő állapotot, elkészítem a tonhalkrémet. Ez végtelenül egyszerü, összetöröm a szardellát,parmezánt és kapribogyót a tonhallal és elkeverem a mustárral és annyi olivaolajjal hogy megfelelő állagú legyen. Ízesítem citromlével és SPG-vel, aztán hagyon hogy az ízek összeérjenek.
A grillen kisütöm gyorsan a lesózott pulykamell szeleteket és ízesítem frissen őrölt borssal.
Ne szárítsuk ki a pulykát, bátran használjunk maghőmérőt és vegyük le 70-71 C fokon a rácsról. Néhány perc pihentetés után összeállítjuk a szendvicsünket, melyet alul fölül a vajon megpirított bucik zárnak.
Próbáljátok ki és küldjétek el nekünk a saját verziótokat!
Lúciusz , Picigurman