Leírás
A pizzakő egy speciális sütőkő, amelyet általában házi sütőben vagy grillben használunk, hogy a pizzák készítése során jobb minőségű és ropogósabb tészta alapot érjünk el.
A pizzaköveknek számos előnye van a pizzák sütése során. Először is, egyenletes hőeloszlást biztosítanak, ami segít abban, hogy a pizza alja egyenletesen süljön meg. Emellett a pizzakövek porózus szerkezete lehetővé teszi, hogy a nedvesség egy részét felszívja a friss tésztából és a feltétből eredően, de mégsem áztatja el a pizzánk alját. A másik fontos tulajdonsága, hogy nehéz, vastag anyagból készül, ami nagyon jól tartja a hőt, így sokkal jobb eredményt érhetünk el vele, mint egy átlagos háztartási sütőlappal.
Használatuk viszonylag egyszerű. A pizzakövet általában előmelegítjük a sütőben a megfelelő hőmérsékletre, majd a pizzát közvetlenül ráhelyezzük. Fontos azonban megjegyezni, hogy a pizzakövek meglehetősen sérülékenyek és érzékenyek a hirtelen hőmérséklet-változásra, ezért bánjunk velük óvatosan.