Leírás
Amikor a kalandorok teljes csapata visszatér a táborba akkor a nagy adagok elkészítéséhez egy olyan eszközre van szükség, amiben bármi elkészíthető? Ha többre vágysz egy bográcsnál akkor a tökéletes választás a Petromax 50 cm átmérőjű öntöttvas serpenyője. Élet nagyságban derül ki igazán milyen hatalmas ez a serpenyő. Sokkal kényelmesebb szállítani, mint egy bográcsot és valóban a fantáziád szabhat határt mit készítesz benne. Több szelet hús körettel, raguk, bőséges reggelik…minden amiből sok kell!
Az öntöttvas csodálatos tulajdonságainak és a felület különleges szerkezetének köszönhetően a hő hatékonyan tárolható és elosztható. Az előkezelt felület (szemcsés felület) lehetővé teszi, hogy az edény felmelegítése után azonnal használható legyen. A tartós és masszív öntöttvas serpenyő természetes tapadásgátló hatással rendelkezik, amely minden használat során erősödni fog, egyfajta védőréteg alakul ki. Sőt, az öntöttvas jól tárolja a hőt, ezért ételeit közvetlenül a serpenyőben szolgálhatja fel.
A Petromax öntöttvas serpenyőket nemcsak szabadtéri főzőhelyeken, tábortűzön vagy megfelelő grillsütőn használhatja, hanem elektromos vagy indukciós tűzhelyen, gázláng felett vagy sütőben is használhatja. Párolás, sütés vagy pirítás – az öntöttvas serpenyőkben minden étkezés élvezet.
Tippek az öntöttvas edények védelmében:
- Tisztítás: Használat után hagyja kihűlni az öntöttvasat, majd tisztítsa meg tiszta vízzel, mosogatószer nélkül, szükség esetén egy egyszerű mosogatókefével. Ez megőrzi az értékes patinát. A makacs ételmaradékokat eltávolíthatja a Petromax kaparóval vagy sodronnyal.
- Tárolás: Az öntöttvasat mindig száraz helyen kell tárolni.
- Zsírozás: Az öntöttvas felülete enyhén zsíros és ragyog a fényben. Így kell lennie, mert ez a patinás védi az öntöttvas anyagot a rozsdától. Ha a Dutch Oven felületét száraznak érzi és fénytelennek tűnik, egyszerűen zsírozza be egy kicsit. Ha úgy dönt, hogy étolajat használ, feltétlenül ellenőrizze az eltarthatósági időt. Az olaj könnyen avasodik, és erősen befolyásolhatja az étel ízét. A legrosszabb esetben újra be kell avatni az öntöttvas edényt.