Leírás
A Petromax FP30 öntöttvas öntöttvas serpenyő egy hosszú nyéllel rendelkezik, valamint egy másik kisebbel, ami biztos fogást biztosít mozgatás közben. A lyukacsos nyélnél fogva fel is akaszthatja a praktikus tárolás érdekében. A professzionális elgondolásnak köszönhetően jobb és bal kezesek is használhatják az anyagából kialakított csőrnek köszönhetően, könnyen adagolhatja a benne készült ételeket. Legyen szó otthoni főzésről vagy haute cuisine-ről, a Petromax öntöttvas serpenyő tökéletes választás.
Az öntöttvas csodálatos tulajdonságainak és a felület különleges szerkezetének köszönhetően a hő hatékonyan tárolható és elosztható. Az előkezelt felület (szemcsés felület) lehetővé teszi, hogy az edény felmelegítése után azonnal használható legyen. A tartós és masszív öntöttvas serpenyő természetes tapadásgátló hatással rendelkezik, amely minden használat során erősödni fog, egyfajta védőréteg alakul ki. Sőt, az öntöttvas jól tárolja a hőt, ezért ételeit közvetlenül a serpenyőben szolgálhatja fel.
A Petromax öntöttvas serpenyőket nemcsak szabadtéri főzőhelyeken, tábortűzön vagy megfelelő grillsütőn használhatja, hanem elektromos vagy indukciós tűzhelyen, gázláng felett vagy sütőben is használhatja. Párolás, sütés vagy pirítás – az öntöttvas serpenyőkben minden étkezés élvezet.
Tippek az öntöttvas edény védelmében:
- Tisztítás: Használat után hagyja kihűlni az öntöttvasat, majd tisztítsa meg tiszta vízzel, mosogatószer nélkül, szükség esetén egy egyszerű mosogatókefével. Ez megőrzi az értékes patinát. A makacs ételmaradékokat eltávolíthatja a Petromax kaparóval vagy sodronnyal.
- Tárolás: Az öntöttvasat mindig száraz helyen kell tárolni.
- Zsírozás: Az öntöttvas felülete enyhén zsíros és ragyog a fényben. Így kell lennie, mert ez a patinás védi az öntöttvas anyagot a rozsdától. Ha a Dutch Oven felületét száraznak érzi és fénytelennek tűnik, egyszerűen zsírozza be egy kicsit. Ha úgy dönt, hogy étolajat használ, feltétlenül ellenőrizze az eltarthatósági időt. Az olaj könnyen avasodik, és erősen befolyásolhatja az étel ízét. A legrosszabb esetben újra be kell avatni az öntöttvas edényt.