Leírás
Az osztott sütőtér egy olyan kiegészítő ami lehetővé teszi számunkra, hogy kihozzuk sütőnkből a maximumot.
Az osztott sütőtér által két zónát hozhatunk létre: direkt zóna és indirekt zóna.
Direkt zóna: A direkt zóna az ami minden faszenes sütőben megvétel után első kézből elérhető, a faszén felett egy rácson közvetlenül éri direkt hő az ételünket. Ez a módszer vagy zóna használat teszi lehetővé a grillezést, pirítást, a nyárson sütést és még sok más hasonló eljárással történő étel elkészítését.
Indirekt zóna: Azt hívjuk indirekt zónának amikor nem kap közvetlen hőt az éppen készülő ételünk. Ezzel a módszerrel tudunk alacsony hőfokon készülő, például BBQ ételeket készíteni. Ugyanis az indirekt kő egy hőelvezető funkciót tölt be, aminek hatására a fölötte lévő rácsfelület hőmérséklete lecsökken. Így a rajta lévő étel hőérzete is lecsökken ami lehetőséget ad arra, hogy az adott húsunk lassabban és tovább készüljön el így megtartva finom ízeit, szaftosságát.
Az osztott sütőteret két szinten tudjuk variálni. Ezeket a félhold alakú rácsokat és a követ úgy tudjuk mozgatni az osztott sütőtér rendszerén belül, hogy grillezésre, barbecuera használható legyen. Van hozzá még egy edénytartó keret is, amit szintén két szinten tudunk pozicionálni. Ha kipakoljuk a követ, rácsokat és helyükre ezt a keretet valamelyik szintre behelyezzük, akkor öntöttvas edényt tudunk beletenni vagy akár egy kisebb bográcsot is a különböző egytálételek elkészítése érdekében.
Nézd meg az osztott sütőtér használatát receptvideónkban a termékvideók között!