KAMADO4U KERÁMIA GRILLEK
A KAMADO4U Kerámia grillek kínálatunk zászlóshajói.
A modern kamado a most ismert formájában valamikor az 1950-1960-as években jelent meg Japánban és innen terjedt el az egész világon. Ma már ezeket a kerámia grilleket általánosan kamadonak nevezzük. Természetesen a kerámia grillek rengeteg fejlesztésen és változáson esték át az elmúlt évtizedekben, így az anyagának köszönhetően ma már 100-400 Celsius fok közötti hőtartományban használhatjuk. A remek hőtartása garantálja, hogy külső hőmérséklettől függetlenül stabilan tartható a beállított hőmérsékletet úgy, hogy a faszénfogyasztás más rendszerű sütőkkel szemben rendkívül alacsony.
A Kamado4u grillek rendkívül sokoldalúak, amellett hogy direkt illetve indirekt grillezésre egyaránt alkalmasak, a kerámia kupola kemenceként működik, így kenyereket, süteményeket vagy akár pizzát is süthetünk benne. Ha pedig barbecue, azaz low & slow technikával szeretnénk sütni, akkor tartsuk a hőmérsékletet 110-120 Celsius fokos tartományban és adjunk füstölőfát a faszénhez. A lassú kíméletes sütés és a keményfa füstje csodákat fog művelni a húsokkal, és egy új szintre emeli az ízélményt.
Ne feledkezzünk meg a pörköltekről és egytálételekről sem, hiszen öntöttvas edényekben ugyanolyan kellemes füstös ízű ételeket készíthetünk el, mint bográcsban, azzal a különbséggel hogy nem kell folyamatosan a tűzre ügyelnünk.