Hozzávalók a palacsintatésztához:
- 500 gr liszt
- 1000 ml tej
- 4 egész tojás
- 100 gr olvasztott vaj
- 5 gr só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 500 gr túró
- 1 csokor friss kapor
- 100 gr tejföl
- 50 gr kacsa zsír
- 6 gerezd fokhagyma reszelve
- Só, bors
További hozzávalók:
- 500 gr bőrös kacsaháj
Elsőként a palacsintatészta hozzávalóit egy nagy tálban csomómentesre keverjük, majd pihentetjük ezt legalább 30 percig.
A bőrös kacsahájat felkockázzuk és lassú tűzön, egy kis víz hozzáadásával, zsírjára pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, akkor szűrjük le és a pörcöt tegyük félre.
A töltelék hozzávalóit is keverjük össze egy nagy keverőtálban, forgassuk bele a kacsa pörc egy részét is - csak annyit hagyjunk belőle, amennyit majd a kész étel tetejére szeretnénk tenni.
Ha Kamado4u kerámia grillben készítjük el az ételt, akkor a hőmérsékletet állítsuk be 170 °C-ra, deflektor kő segítségével könnyen tudjuk szabályozni a hőmérsékletet.
A palacsintákat egy serpenyőben süssük ki, majd kenjük meg a kapros-túrós töltelékünkkel és tekerjük fel.
A megtöltött palacsintákat helyezzük egy hőálló tálba, locsoljuk meg őket fokhagymás tejföllel és szórjuk meg sajttal, valamint kacsa pörccel a tetejét. Addig süssük, amíg a sajt elkezd megpirulni rajta.
Az elfogyasztásához fokhagymás tejfölt és száraz fehér bort ajánljuk.