Leírás
A PECAN széria asztali sütője a TRAVELLER PLUS 34 cm-es rácsátmérővel rendelkezik. Az oldalfüleknek köszönhetően könnyen mozgatható, remek útitársunk lehet egy hétvégi kiruccanáshoz, de kiegészítő sütőnek is tökéletes nagyobb társai mellé.
Kapacitás:
1 kisebb csirke
2 steak
5 hamburger pogácsa
Nézd meg videónkat a KAMADO4U kerámia grillek kapacitásáról a termékvideók között!
Kiegészítők
Ez a hordozható sütő sok olyan kiegészítővel rendelkezik, ami segít igazán sokoldalúan használni a grillünket. Az elkészíthető ételeknek csak a fantázia szab határt.
Kialakítás
A kamado kialakításának köszönhetően egy nagyon sokoldalú készülék, a hőtartománya 100-400°C ezáltal a BBQ, pizzasütés és grillezés is lehetséges benne. A kerámia vastagságának köszönhetően nagyon jól tartja a hőt hosszú távon is és emellett sokkal kevesebb faszenet fogyaszt, mint lemezgrill társai.
Az alapcsomag tartalma:
- Deflektorkő az indirekt és barbacue sütésekhez
- Rozsdamentes grillrács
- Fémszálas tömítések a kerámia védelmében
- Könnyen szabályozható szellőző
- Öntöttvas faszéntartó rács
- Stabil állványzat
- Élethossz garancia a kamado kerámia testére
Tippek használathoz:
Alapok:
- Ezt a grillt kültéri használatra tervezték, beltéri használatát nem javasoljuk.
- A kerámia test a sütés alatt átforrósodik ezért a gyerekeket ne hagyjuk felügyelet nélkül a sütővel
- A kupolát mindig óvatosan és fokozatosan nyissuk, hogy az esetlegesen hirtelen kapott levegőtől a láng ne lobbanjon be.
- Helyezzük a kamadot biztonságos helyre, ahol nincs körülötte 2 méteres körzetben gyúlékony anyagok vagy tárgyak.
Begyújtás:
- Vedd ki a grillrácsot és a deflektorkövet
- Tölts faszenet a tűztérbe úgy hogy maradjon hely a deflektorkő és a faszén között
- Nyisd ki a alsó -és felső szellőzőt
- Alakíts ki egy kis mélyesést a faszenek között és helyezz bele egy begyújtó kockát vagy begyújtó forgácsot
- Begyújtás után 5-10 perc alatt kialakul egy parázsló fészek a faszén ágyban
- Amennyiben a parázs már stabilan izzik tenyérnyi helyen , tegyük vissza a rácsot és ha szükséges a deflektotkövet is.
- SOHA ne használj begyújtófolyadékot , mert a kellemetlen ízeket és szagokat az étel is átveheti
- A begyújtáshoz használhatsz elektromos légbefúvót is. A folyamat rövidebb és egyszerűbb.
Nézd meg videónkat a KAMADO4U kerámia grillek begyújtásáról a termékvideók között!
Tárolás:
- A kerámia és a máz rendkívül tartós, de a fa,bambusz és fém alkatrészek a szabad ég alatt gyorsabban elhasználódnak. Tartsd a kamadód fedett helyen és használj védőhuzatot , hogy sokáig hű társad lehessen!
Tisztítás:
- A kamadót legegyszerűbben úgy tisztíthatod, hogy a sütés végén kinyitod a szellőzőket és megvárod amíg a grill eléri a 350-400 fokot. Beindul az öntisztító folyamat és minden ételmaradék és zsír leég a kerámia belső felületéről és a grillrácsról.
- A krómozott sütőrács NEM mosható mosogatógépben, használj enyhe mosószeres vizet.
Mit süssek először ? Az örök dilemma a kezdő kamadósok között. Természetesen azt amit szeretsz, Youtube csatornánkon rengeteg receptet találsz.
Receptek
Vadas marhafartő, szalvétagombóccal
Vadast az ország minden területén főznek, igaz? Az már változó, hogy mivel egészítik ki ezt a mártást. Szerintünk mindenki életében legalább egyszer kötelező kipróbálni szalvétagombóccal. Igazi vasárnapi menü, ami után jöhet a jól megérdemelt pihenés.
Hozzávalók a szalvétagombóchoz:
- 500 gramm kenyér
- 500 ml tej
- 5 tojás
- 30 dkg vöröshagyma
- 200 gr vaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 5 ág kakukkfű
- Petrezselyem
- Só, bors
Hozzávalók a vadasmártáshoz:
- 6 sárgarépát
- 2 gyökeret
- 1 paszternák
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kicsi zeller
- 4 gerezd fokhagyma
- Alaplé
- 2 ek mustár
- 2 dl Tejszín
- 3 dl Fehér Bor
- 1 citrom leve
Marhafartő
Szalvétagombóc:
A friss kenyérszeleteket, a héját eltávolítva, felkockázzuk és tepsibe tesszük. Megszórjuk kakukkfűvel, sóval, borssal, fokhagymát teszünk közé és rálocsoljuk az olvasztott vajat.
A Kamado4u kerámia grillünkön indirekt zónában elkezdjük pirítani, időnként megforgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen piruljon. Ugyanezt a folyamatot akár serpenyőben is elvégezhetjük, direkt zónában, sűrűn rázogatva, keverve - így néhány percet nyerünk magunknak.
Ha ezzel megvagyunk, akkor egy nagyobb lábosba tesszük a megpirult kenyérkockákat. Mehet rá tej, pirított, apróra vágott vöröshagyma, petrezselyem, 5 egész tojás - összekeverjük, majd egyet rottyantunk rajta.
Amikor összeállt ezt a massza, akkor folpack fóliába tekerjük, hengert formázunk belőle, hogy úgy nézzen ki, mint egy nagyobb "szaloncukor", a végére csomót kötünk.Ezt a csomagot gyöngyöző, kb 90°C-os vízben 30 perc alatt készre főzzük, majd jeges vízbe lehűtjük.
Tálalás előtt felszeleteljük és vajon lepirítjuk.
Vadasmártás:
A répákat hagyhatjuk egyben is, vagy elfelezzük, a lényeg hogy egyforma méretűek legyenek. A vöröshagymát négybe vágjuk, a zellert is nagyobb cikkekbe szeleteljük.
Tepsibe tesszük és olivaolajjal meglocsoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és cukrozzuk. A grillen indirekt zónában 180°C-on kb 25 percig sütjük, majd néhány percen keresztül még forgatva sütjük, picit meg is piríthatjuk, amíg minden puha és pirult nem lesz. Figyeljünk arra, hogy ne pirítsuk túl a zöldségeket, mert akkor a mártásunknak barna szine lesz.
Ha elkészült, akkor mindent felaprítunk: a zöldségeket pörzsanyaggal és a szafttal együtt turmixgépbe tesszük. Felöntjük marhaalaplével, vagy más húsból készült alaplével. Fontos, hogy az alaplé meleg legyen, mert így sokkal krémesebb lesz a mártás.
Közben fehérbort redukálunk (forraljuk), amihez babérlevelet, szemes borsot, mustármagot, citromlevet, mustárt és tejszínt teszünk. A bort a felére redukáljuk, majd leszűrve hozzáadjuk a mártásunkhoz.
Miután a turmixgéppel eldolgoztuk a hozzávalókat, szűrőn keresztül leszűrjük. A sűrűségén alaplével módosíthatunk, mustárral, citrommal és sóval pedig még ízesíthetjük a mártást.
Marhafartő:
A szeletekre vágott marhafartőt napraforgóolajjal vékonyan átkenjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A grillünkön 90-120℃-os indirekt zónába sütjük a húst, egészen addig, amíg el az 54℃-os maghőt. Ezt követően levesszük a rácsról és fóliába csomagolva pihentetjük. A grillünkön direkt zónában egy serpenyőt addig hevítünk, amíg elkezd "füstölni". Ekkor tegyük a serpenyőbe a fóliából kicsomagolt húst szeleteket, vajat, héjas fokhagyma gerezdeket és kakkukfüvet.
Kanál segítségével locsolgassuk a húst a habzó vajjal, amíg kéreg nem alakul ki a húson. Ezt követően ismét tegyük fóliába a húst és pihentessük 5-6 percig.
+1 Tipp: A serpenyőben megmaradt zsiradékot leszűrve a mártáshoz keverhetjük.
További receptekért iratkozz fel itt: