Leírás
A Classic széria nagyobb méretű asztali sütője 34 cm-es rácsátmérővel rendelkezik, az oldalfüleknek köszönhetően könnyen mozgatható, remek útitársunk lehet egy hétvégi kiruccanáshoz, de kiegészítő sütőnek is tökéletes nagyobb társai mellé.
Kapacitás:
1 kisebb csirke
2 steak
5 hamburger pogácsa
Nézd meg videónkat a KAMADO4U kerámia grillek kapacitásáról a termékvideók között!
Kiegészítők
A Classic szériában szereplő kamadok rendelkeznek a legtöbb kiegészítővel így a Traveller D34-es modellünkhöz is rendelkezésre áll a kiegészítők egész tárháza. A kiegészítők által lehetőségünk akad más sütési technikák használatára, mint a pizzasütés vagy a barbecue.
Kialakítás
A kamado kialakításának köszönhetően egy nagyon sokoldalú készülék, a hőtartománya 100-400°C ezáltal a BBQ, pizzasütés és grillezés is lehetséges benne. A kerámia vastagságának köszönhetően nagyon jól tartja a hőt hosszú távon is és emellett sokkal kevesebb faszenet fogyaszt, mint lemezgrill társai.
Az alapcsomag tartalma:
- Deflektorkő az alacsony hőtartásért (low & slow technológia)
- Rozsdamentes grillrács praktikus utántöltést biztosító nyílással
- Fémszálas tömítések a kerámia védelmében
- Könnyen szabályozható szellőző
- Öntöttvas faszéntartó rács
- Stabil állványzat
- Élethossz garancia a kamado kerámia testére
Tippek használathoz:
Alapok:
- Ezt a grillt kültéri használatra tervezték ezért ne használjuk beltéren.
- A kerámia test is képes átforrósodni így ne hagyjuk a gyermekeket és háziállatokat a közelébe menni.
- Fontos: Amikor a fedelet/kupolát felnyitja, ügyeljen arra, hogy a fedelet csak kissé emelje fel, így a levegő lassan és biztonságosan juthat be, ezzel megakadályozva a fellángolást, ami sérülést okozhat.
- Helyezzük a kamadot biztonságos helyre, ahol nincs körülötte 2 méteres körzetben gyúlékony anyagok vagy tárgyak.
Begyújtás:
- Nyissa ki teljesen az alsó és felső szellőzőket és nyissa fel a kupolát.
- Emelje ki a grillrácsot és a deflektorkövet is ha benne van.
- Szórjon faszenet a tűztérben található faszéntartó rácsra kb. 15cm magasságig. Alakítson ki egy kis mélyedést a faszénhalom közepén és helyezzen bele begyújtókockát, gyújtsa meg és tegyen a tetejére pár normál méretű faszenet.
- Ha kialakult a megfelelően izzó faszén akkor helyezzen vissza minden használni kívánt kiegészítőt és csukja le a kupolát.
- A sütés megkezdése előtt hagyja nyitva a szellőzőket és a célhőmérséklet elérése előtt 20-40 fokkal kezdje el zárni a szellőzőket attól függően, hogy milyen hőtartományban akar sütni.
- SOHA ne használjon benzint, lakkbenzint, begyújtó folyadékot mert robbanás veszélyes, illetve nem kívánt kemikáliák juthatnak az ételbe, melyek az egészségre ártalmasak lehetnek.
Nézd meg videónkat a KAMADO4U kerámia grillek begyújtásáról a termékvideók között!
Tárolás:
- Ha nem használja a kamadot minden esetben várja meg, hogy kihüljön és feltétlenül takarja le takaróponyvával.
Tisztítás:
- A kamado öntisztító. Melegítse fel 260°C-ra 30 percig és elégeti az összes ételmaradékot és egyéb szennyeződést. Ezután egy grillkefével könnyedén megtisztíthatja a rácsokat.
- A krómozott sütőrács NEM mosható mosogatógépben, használjon enyhe mosószeres meleg vizet.
Mit süssek először ? Nézd meg ajánló videónkat a termékvideók között!
A KAMADO4U kerámia grillek nagy előnye , hogy direkt és indirekt hővel is készíthetünk ételeket, különböző hőmérséklet tartományokban,
további kiegészítőkkel pedig kiaknázhatunk minden lehetőséget ,melyeket ezek a remek grillek nyújtani tudnak számunkra.
Receptek
Vadas marhafartő, szalvétagombóccal
Vadast az ország minden területén főznek, igaz? Az már változó, hogy mivel egészítik ki ezt a mártást. Szerintünk mindenki életében legalább egyszer kötelező kipróbálni szalvétagombóccal. Igazi vasárnapi menü, ami után jöhet a jól megérdemelt pihenés.
Hozzávalók a szalvétagombóchoz:
- 500 gramm kenyér
- 500 ml tej
- 5 tojás
- 30 dkg vöröshagyma
- 200 gr vaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 5 ág kakukkfű
- Petrezselyem
- Só, bors
Hozzávalók a vadasmártáshoz:
- 6 sárgarépát
- 2 gyökeret
- 1 paszternák
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kicsi zeller
- 4 gerezd fokhagyma
- Alaplé
- 2 ek mustár
- 2 dl Tejszín
- 3 dl Fehér Bor
- 1 citrom leve
Marhafartő
Szalvétagombóc:
A friss kenyérszeleteket, a héját eltávolítva, felkockázzuk és tepsibe tesszük. Megszórjuk kakukkfűvel, sóval, borssal, fokhagymát teszünk közé és rálocsoljuk az olvasztott vajat.
A Kamado4u kerámia grillünkön indirekt zónában elkezdjük pirítani, időnként megforgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen piruljon. Ugyanezt a folyamatot akár serpenyőben is elvégezhetjük, direkt zónában, sűrűn rázogatva, keverve - így néhány percet nyerünk magunknak.
Ha ezzel megvagyunk, akkor egy nagyobb lábosba tesszük a megpirult kenyérkockákat. Mehet rá tej, pirított, apróra vágott vöröshagyma, petrezselyem, 5 egész tojás - összekeverjük, majd egyet rottyantunk rajta.
Amikor összeállt ezt a massza, akkor folpack fóliába tekerjük, hengert formázunk belőle, hogy úgy nézzen ki, mint egy nagyobb "szaloncukor", a végére csomót kötünk.Ezt a csomagot gyöngyöző, kb 90°C-os vízben 30 perc alatt készre főzzük, majd jeges vízbe lehűtjük.
Tálalás előtt felszeleteljük és vajon lepirítjuk.
Vadasmártás:
A répákat hagyhatjuk egyben is, vagy elfelezzük, a lényeg hogy egyforma méretűek legyenek. A vöröshagymát négybe vágjuk, a zellert is nagyobb cikkekbe szeleteljük.
Tepsibe tesszük és olivaolajjal meglocsoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és cukrozzuk. A grillen indirekt zónában 180°C-on kb 25 percig sütjük, majd néhány percen keresztül még forgatva sütjük, picit meg is piríthatjuk, amíg minden puha és pirult nem lesz. Figyeljünk arra, hogy ne pirítsuk túl a zöldségeket, mert akkor a mártásunknak barna szine lesz.
Ha elkészült, akkor mindent felaprítunk: a zöldségeket pörzsanyaggal és a szafttal együtt turmixgépbe tesszük. Felöntjük marhaalaplével, vagy más húsból készült alaplével. Fontos, hogy az alaplé meleg legyen, mert így sokkal krémesebb lesz a mártás.
Közben fehérbort redukálunk (forraljuk), amihez babérlevelet, szemes borsot, mustármagot, citromlevet, mustárt és tejszínt teszünk. A bort a felére redukáljuk, majd leszűrve hozzáadjuk a mártásunkhoz.
Miután a turmixgéppel eldolgoztuk a hozzávalókat, szűrőn keresztül leszűrjük. A sűrűségén alaplével módosíthatunk, mustárral, citrommal és sóval pedig még ízesíthetjük a mártást.
Marhafartő:
A szeletekre vágott marhafartőt napraforgóolajjal vékonyan átkenjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A grillünkön 90-120℃-os indirekt zónába sütjük a húst, egészen addig, amíg el az 54℃-os maghőt. Ezt követően levesszük a rácsról és fóliába csomagolva pihentetjük. A grillünkön direkt zónában egy serpenyőt addig hevítünk, amíg elkezd "füstölni". Ekkor tegyük a serpenyőbe a fóliából kicsomagolt húst szeleteket, vajat, héjas fokhagyma gerezdeket és kakkukfüvet.
Kanál segítségével locsolgassuk a húst a habzó vajjal, amíg kéreg nem alakul ki a húson. Ezt követően ismét tegyük fóliába a húst és pihentessük 5-6 percig.
+1 Tipp: A serpenyőben megmaradt zsiradékot leszűrve a mártáshoz keverhetjük.
További receptekért iratkozz fel itt:
Youtube videók
Vélemények
Alig várom, hogy ki tudjam próbálni.
Köszönöm a Picigurman csapatának.
A sütő kidolgozása igényes, a formája is arányos, kifejezetten szép.