Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookiek (süti) használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információkért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat.
Szaküzletünk minden hétköznap 9:00-17:00-ig nyitva tart! Címünk: 1097 Budapest, Illatos út 7/a
169.900 Ft (133.780 Ft + ÁFA)
Gyártó:
Cikkszám: K4U-01.34.T1-21

Kerámia külső átmérő: 39,5 cm
Grillrács átmérő : 34 cm
Összeszerelt méret : 54 x 48 x 49 cm
Bruttó súly: 37 kg
Csomagolás: 1 karton: 47(sz) x 53(h) x 51(ma) cm

A sütő mellé jár 1 db deflektorkő és 1 db védőhuzat is.

A jótállási információkért kattints ide!

Elérhetőség: Nincs raktáron
Termék címkék:
bbq grill kamado

Kamado4u Traveller D34 kerámia grill fekete asztali Classic

169.900 Ft (133.780 Ft + ÁFA)
Kívánságlistára teszem

Leírás

A Classic széria nagyobb méretű asztali sütője 34 cm-es rácsátmérővel rendelkezik, az oldalfüleknek köszönhetően könnyen mozgatható, remek útitársunk lehet egy hétvégi kiruccanáshoz, de kiegészítő sütőnek is tökéletes nagyobb társai mellé.

Kapacitás:

1 kisebb csirke
2 steak
5 hamburger pogácsa

Nézd meg videónkat a KAMADO4U kerámia grillek kapacitásáról a termékvideók között!


Kiegészítők
A Classic szériában szereplő kamadok rendelkeznek a legtöbb kiegészítővel így a Traveller D34-es modellünkhöz is rendelkezésre áll a kiegészítők egész tárháza. A kiegészítők által lehetőségünk akad más sütési technikák használatára, mint a pizzasütés vagy a barbecue.


Kialakítás 
A kamado kialakításának köszönhetően egy nagyon sokoldalú készülék, a hőtartománya 100-400°C ezáltal a BBQ, pizzasütés és grillezés is lehetséges benne. A kerámia vastagságának köszönhetően nagyon jól tartja a hőt hosszú távon is és emellett sokkal kevesebb faszenet fogyaszt, mint lemezgrill társai.


Az alapcsomag tartalma:

- Deflektorkő az alacsony hőtartásért (low & slow technológia) 
- Rozsdamentes grillrács praktikus utántöltést biztosító nyílással
- Fémszálas tömítések a kerámia védelmében
- Könnyen szabályozható szellőző 
- Öntöttvas faszéntartó rács
- Stabil állványzat
- Élethossz garancia a kamado kerámia testére


Tippek használathoz:

Alapok:

- Ezt a grillt kültéri használatra tervezték ezért ne használjuk beltéren.
- A kerámia test is képes átforrósodni így ne hagyjuk a gyermekeket és háziállatokat a közelébe menni.
- Fontos: Amikor a fedelet/kupolát felnyitja, ügyeljen arra, hogy a fedelet csak kissé emelje fel, így a levegő lassan és biztonságosan juthat be, ezzel megakadályozva a fellángolást, ami sérülést okozhat.
- Helyezzük a kamadot biztonságos helyre, ahol nincs körülötte 2 méteres körzetben gyúlékony anyagok vagy tárgyak.


Begyújtás:

- Nyissa ki teljesen az alsó és felső szellőzőket és nyissa fel a kupolát.
- Emelje ki a grillrácsot és a deflektorkövet is ha benne van.
- Szórjon faszenet a tűztérben található faszéntartó rácsra kb. 15cm magasságig. Alakítson ki egy kis mélyedést a faszénhalom közepén és helyezzen bele begyújtókockát, gyújtsa meg és tegyen a tetejére pár normál méretű faszenet.
- Ha kialakult a megfelelően izzó faszén akkor helyezzen vissza minden használni kívánt kiegészítőt és csukja le a kupolát.
- A sütés megkezdése előtt hagyja nyitva a szellőzőket és a célhőmérséklet elérése előtt 20-40 fokkal kezdje el zárni a szellőzőket attól függően, hogy milyen hőtartományban akar sütni.
- SOHA ne használjon benzint, lakkbenzint, begyújtó folyadékot mert robbanás veszélyes, illetve nem kívánt kemikáliák juthatnak az ételbe, melyek az egészségre ártalmasak lehetnek.

Nézd meg videónkat a KAMADO4U kerámia grillek begyújtásáról a termékvideók között!


Tárolás:

- Ha nem használja a kamadot minden esetben várja meg, hogy kihüljön és feltétlenül takarja le takaróponyvával.


Tisztítás:

- A kamado öntisztító. Melegítse fel 260°C-ra 30 percig és elégeti az összes ételmaradékot és egyéb szennyeződést. Ezután egy grillkefével könnyedén megtisztíthatja a rácsokat.
- A krómozott sütőrács NEM mosható mosogatógépben, használjon enyhe mosószeres meleg vizet.    

Mit süssek először ? Nézd meg ajánló videónkat a termékvideók között!

A KAMADO4U kerámia grillek nagy előnye , hogy direkt és indirekt hővel is készíthetünk ételeket, különböző hőmérséklet tartományokban, 
további kiegészítőkkel pedig kiaknázhatunk minden lehetőséget ,melyeket ezek a remek grillek nyújtani tudnak számunkra.

Receptek

Vadas marhafartő, szalvétagombóccal
Vadast az ország minden területén főznek, igaz? Az már változó, hogy mivel egészítik ki ezt a mártást. Szerintünk mindenki életében legalább egyszer kötelező kipróbálni szalvétagombóccal. Igazi vasárnapi menü, ami után jöhet a jól megérdemelt pihenés.

Hozzávalók a szalvétagombóchoz:

  • 500 gramm kenyér
  • 500 ml tej
  • 5 tojás
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 200 gr vaj
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 5 ág kakukkfű
  • Petrezselyem
  • Só, bors

Hozzávalók a vadasmártáshoz:

  • 6 sárgarépát
  • 2 gyökeret
  • 1 paszternák
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kicsi zeller
  • 4 gerezd fokhagyma
  • Alaplé
  • 2 ek mustár 
  • 2 dl Tejszín
  • 3 dl Fehér Bor
  • 1 citrom leve

Marhafartő

Szalvétagombóc:

A friss kenyérszeleteket, a héját eltávolítva, felkockázzuk és tepsibe tesszük. Megszórjuk kakukkfűvel, sóval, borssal, fokhagymát teszünk közé és rálocsoljuk az olvasztott vajat.

A Kamado4u kerámia grillünkön indirekt zónában elkezdjük pirítani, időnként megforgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen piruljon. Ugyanezt a folyamatot akár serpenyőben is elvégezhetjük, direkt zónában, sűrűn rázogatva, keverve - így néhány percet nyerünk magunknak.

Ha ezzel megvagyunk, akkor egy nagyobb lábosba tesszük a megpirult kenyérkockákat. Mehet rá tej, pirított, apróra vágott vöröshagyma, petrezselyem, 5 egész tojás - összekeverjük, majd egyet rottyantunk rajta.

Amikor összeállt ezt a massza, akkor folpack fóliába tekerjük, hengert formázunk belőle, hogy úgy nézzen ki, mint egy nagyobb "szaloncukor", a végére csomót kötünk.Ezt a csomagot gyöngyöző, kb 90°C-os vízben 30 perc alatt készre főzzük, majd jeges vízbe lehűtjük.
Tálalás előtt felszeleteljük és vajon lepirítjuk.

Vadasmártás:

A répákat hagyhatjuk egyben is, vagy elfelezzük, a lényeg hogy egyforma méretűek legyenek. A vöröshagymát négybe vágjuk, a zellert is nagyobb cikkekbe szeleteljük.

Tepsibe tesszük és olivaolajjal meglocsoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és cukrozzuk. A grillen indirekt zónában 180°C-on kb 25 percig sütjük, majd néhány percen keresztül még forgatva sütjük, picit meg is piríthatjuk, amíg minden puha és pirult nem lesz. Figyeljünk arra, hogy ne pirítsuk túl a zöldségeket, mert akkor a mártásunknak barna szine lesz.

Ha elkészült, akkor mindent felaprítunk: a zöldségeket pörzsanyaggal és a szafttal együtt  turmixgépbe tesszük. Felöntjük marhaalaplével, vagy más húsból készült alaplével. Fontos, hogy az alaplé meleg legyen, mert így sokkal krémesebb lesz a mártás.

Közben fehérbort redukálunk (forraljuk), amihez babérlevelet, szemes borsot, mustármagot, citromlevet, mustárt és tejszínt teszünk. A bort a felére redukáljuk, majd leszűrve hozzáadjuk a mártásunkhoz.

Miután a turmixgéppel eldolgoztuk a hozzávalókat, szűrőn keresztül leszűrjük. A sűrűségén alaplével módosíthatunk, mustárral, citrommal és sóval pedig még ízesíthetjük a mártást.

Marhafartő:

A szeletekre vágott marhafartőt napraforgóolajjal vékonyan átkenjük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A grillünkön 90-120℃-os indirekt zónába sütjük a húst, egészen addig, amíg el az 54℃-os maghőt. Ezt követően levesszük a rácsról és fóliába csomagolva pihentetjük. A grillünkön direkt zónában egy serpenyőt addig hevítünk, amíg elkezd "füstölni". Ekkor tegyük a serpenyőbe a fóliából kicsomagolt húst szeleteket, vajat, héjas fokhagyma gerezdeket és kakkukfüvet.

Kanál segítségével locsolgassuk a húst a habzó vajjal, amíg kéreg nem alakul ki a húson. Ezt követően ismét tegyük fóliába a húst és pihentessük 5-6 percig.

+1 Tipp: A serpenyőben megmaradt zsiradékot leszűrve a mártáshoz keverhetjük.

További receptekért iratkozz fel itt:

Feliratkozás

A cikksorozatra való feliratkozással hozzájárulsz, ahhoz marketing célú hírleveleket küldünk neked
és elfogadod az adatkezelési nyilatkozatot

* kötelező megadni

 

 

Youtube videók

Vélemények

5.00
4 értékelés
5
4
4
0
3
0
2
0
1
0
2024. 03. 04. -
Prémium ügyfélszolgálat! Félelmetes, csodálatos, életveszélyesen jó a kamado, diétának nem tesz jót, világok nyílnak ki a használatával. Mindenkinek kötelező darab!!!!!!!
2022. 11. 30. -
2022. 11. 30. -
A termék hibátlan állapotban gondosan csomagolva érkezett. Az összeszerelési utasítás alapján könnyen összeszerelhetö. Így összeszerelés alapján azt tudom mondani, a termék kiváló minőségű anyagokból van összerakva.
Alig várom, hogy ki tudjam próbálni.
Köszönöm a Picigurman csapatának.
2022. 07. 13. -
Már régóta szerettem volna egy kamado-t venni, de mint hobbi grillező visszatartott az ár. Végül arra a döntésre jutottam, hogy mégis vásárolok egyet, a legjobb kompromisszumnak a Traveler tűnt, főleg azért is, mert ritka amikor egy grillezés alkalmával 4-5 főnél többen vagyunk. A döntésemet nem bántam meg sőt, inkább azt bánom, hogy miért nem vettem egy ilyet már korábban. :) A begyújtása valóban nagyon egyszerű (kemikáliák nélkül!). Túl vagyok több grillezésen és az első 4 órás 110 C-os BBQ sütésen is, sőt ezután a maradék parázson még kb másfél órát 250 C-on tudtam sütögetni. Így szerintem egy 5-6 órás lassú BBQ sem lesz majd gond.
A sütő kidolgozása igényes, a formája is arányos, kifejezetten szép.
Az oldal tetejére
Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu