Leírás
Classic szériánk legkisebb darabja, kiváló választás kempingezéshez, kiránduláshoz. A 27 cm-es grillrácson kényelmesen süthetünk kolbászokat, burgereket, húsokat akár 3-4 fő részére is. Az indirekt kővel és a hozzá tartozó tartó fülekkel ellátott grillráccsal bbq technikával is használhatjuk, amit alap tartozékként biztosítunk a grillhez, viszont rácsmérete miatt elsősorban grillezéshez javasoljuk.
Kapacitás:
1 fél kisebb csirke
1 nagyobb steak
2-3 hamburger pogácsa
Nézd meg videónkat a KAMADO4U kerámia grillek kapacitásáról a termékvideók között!
Kiegészítők
A Classic szériában szereplő kamadok rendelkeznek a legtöbb kiegészítővel így a Mini D27-es modellünkhöz is rendelkezésre áll a kiegészítőkegész tárháza.
Kialakítás
A kamado kialakításának köszönhetően egy nagyon sokoldalú készülék,a hőtartománya 100-400°C ezáltal a BBQ, pizzasütés és grillezés is lehetséges benne. A kerámia vastagságának köszönhetően nagyon jól tartja a hőt hosszú távon is és emellett sokkal kevesebb faszenet fogyaszt, mint lemezgrill társai.
Az alapcsomag tartalma:
- Deflektorkő az alacsony hőtartásért (BBQ technika)
- Porcelán bevonatú grillrács
- Fém tömítések a kerámia védelmében
- Könnyen szabályozható szellőző
- Öntöttvas faszéntartó rács
- Stabil állványzat
- Élethossz garancia a kamado kerámia testre
Tippek használathoz:
Alapok:
- Ezt a grillt kültéri használatra tervezték ezért ne használjuk beltéren.
- A kerámia test is képes átforrósodni így ne hagyjuk a gyermekeket és háziállatokat a közelébe menni.
- Fontos: Amikor a fedelet/kupolát felnyitja, ügyeljen arra, hogy a fedelet csak kissé emelje fel, így a levegő lassan és biztonságosan juthat be, ezzel megakadályozva a fellángolást, ami sérülést okozhat.
- Helyezzük a kamadot biztonságos helyre, ahol nincs körülötte 2 méteres körzetben gyúlékony anyagok vagy tárgyak.
Begyújtás:
- Nyissa ki teljesen az alsó és felső szellőzőket és nyissa fel a kupolát.
- Emelje ki a grillrácsot és a deflektorkövet is ha benne van.
- Szórjon faszenet a tűztérben található faszéntartó rácsra kb.15cm magasságig.
Alakítson ki egy kis mélyedést a faszénhalom közepén és helyezzen bele begyújtókockát,
gyújtsa meg és tegyen a tetejére pár normál méretű faszenet.
- Ha kialakult a megfelelően izzó faszén akkor helyezzen vissza minden használni
kívánt kiegészítőt és csukja le a kupolát.
- A sütés megkezdése előtt hagyja nyitva a szellőzőket és a célhőmérséklet elérése
előtt 20-40 fokkal kezdje el zárni a szellőzőket attól függően, hogy milyen hőtartományban akar sütni.
- SOHA ne használjon benzint, lakkbenzint, begyújtó folyadékot mert robbanás veszélyes,
illetve nem kívánt kemikáliák juthatnak az ételbe, melyek az egészségre ártalmasak lehetnek.
Nézd meg videónkat a KAMADO4U kerámia grillek begyújtásáról a termékvideók között!
Tárolás:
- Ha nem használja a kamadot minden esetben várja meg, hogy kihüljön és feltétlenül takarja le takaróponyvával.
Tisztítás:
- A kamado öntisztító. Melegítse fel 260°C-ra 30 percig és elégeti az összes ételmaradékot és egyéb szennyeződést. Ezután egy grillkefével könnyedén megtisztíthatja a rácsokat.
- A porcelánozott sütőrács NEM mosható mosogatógépben, használjon enyhe mosószeres meleg vizet.
A KAMADO4U kerámia grillek nagy előnye , hogy direkt és indirekt hővel is készíthetünk ételeket, különböző hőmérséklet tartományokban,
további kiegészítőkkel pedig kiaknázhatunk minden lehetőséget ,melyeket ezek a remek grillek nyújtani tudnak számunkra.