Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookiek (süti) használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információkért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat.
Szaküzletünk minden hétköznap 9:00-17:00-ig nyitva tart! Címünk: 1097 Budapest, Illatos út 7/a

Hortobágyi palacsinta

Hortobágyi palacsinta

Hozzávalók: 

Palacsinta tészta
500 gr liszt
4 egész tojás
1 liter tej
50 gr olvasztott vaj

Csirkepaprikás
1 kg csirkecomb
100 gr kacsazsír
30 dkg vöröshagyma
2 db paradicsom
2 db paprika
1 db zöldhegyes
6 gerezd fokhagyma
50 gr paradicsom püré
csirke alaplé vagy húsleves
150 ml tejszín
100 gr tejföl
50 gr fűszerpaprika
só, bors, őrölt kömény

 

 

Kezdjünk a palacsinta tésztával és keverjük ki. A kamadot magas hőmérsékletre fűtjük, és a grillrácsra helyezett önötttvas edényben kisütjük. A csirkecombokat megsózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk az olvasztott kacsazsírba, ezt követően a fűszerezett húst a grillrácson körbe pirítjuk. Ezt a műveletet a paprikával is tegyük meg. A paradicsom héját távolítsuk el, és egy szakács fáklya segítségével égessük körbe, majd hideg vízbe merítve már könnyedén el tudjuk távolítani a héjakat.

Következő lépésként jöhetnek a zöldségek. A vöröshagymát vágjuk apróra, aprítsuk fel a paprikát és a paradicsomokat, majd öntöttvas edényben a kacsazsíron indítsuk el a pörkölt alapunkat. Ha ez kész, mehet hozzá a reszelt fokhagyma és az előpirított csirkecomb. Fűszerezzük és adjuk hozzá a paradicsompürét, amit utána felengedünk alaplével, de csak addig, hogy épphogy ellepje.

A kamado dómját csukjuk le, és a felső szellőzőt nyissuk ki. Zubogtassuk a pörköltet nagyjából 40 percen át. Ha szükséges, ezután pótoljuk a folyadékot, kavargassuk alkalomadtán és főzzük készre. A csirkecombokat kiemeljük és lefejtjük a csontról a húst, majd összevágjuk apróra. A megmaradt paprikás mártással 2 dolgot is tehetünk, az eredmény mind két esetben más lesz.

1. Hőkiegyenlítéssel tejszínt keverünk hozzá, forralunk rajta egyet, majd leturmixoljuk és szűrjük.

2. A másik lehetőség, hogy rövid ideig még zubogtatjuk, majd leszűrjük és a megmaradt levet a szükséges mértékig redukáljuk. Ez egyben laktózmentes verzió is, azonban a mártás ettől függetlenül egy koncentrált íz, aminek az íze fokozható utólagos tejföl hozzáadásával. A felaprított húst betöltjük a palacsintákba, majd a kész töltött darabokat leöntjük a paprikás mártással. Díszítsük tejföllel.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Egytálétel Hagyományos étel
Az oldal tetejére
Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu