Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookiek (süti) használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információkért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat.
Szaküzletünk minden hétköznap 9:00-17:00-ig nyitva tart! Címünk: 1097 Budapest, Illatos út 7/a

Házi kenyér

Házi kenyér
Hozzávalók:

500 gr bl80,

5 gr porelesztő,

400 ml langyos víz,

14 gr só

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 14 órát kelesztjük szobahőmérsékleten.

240 fok, előmelegített kamado deflektorral, és az öntöttvas lábas is legyen bemelegítve

 

Sütési eljárások, lépésről lépésre 

-230 fok fedővel 22 perc

-180 fok fedő nélkül 30 perc

-Utolsó lépés 245 fok fedő nélkül 10 perc

Itt kihívás gyorsan 180-ról felemelni 245 fokra,ezt magabiztosan úgy lehet megtenni, hogy esetleg alsó szellőztetetőnél, hőlegbefúvást végzünk. (akár egy hajszárítóval)

Rácsra ki a kenyér, hogy alulról is tudjon szellőzni, 25-30 perc pihentetés után (eközben is készül a kenyér) ,fel lehet vágni a kenyeret.

Tartalomhoz tartozó címkék: Pékáru
Az oldal tetejére
Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu