Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookiek (süti) használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információkért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat.
Szaküzletünk minden hétköznap 9:00-17:00-ig nyitva tart! Címünk: 1097 Budapest, Illatos út 7/a

Egészben sült kacsa

Egészben sült kacsa

Hozzávalók:

-1db kb 2,5 kg os pecsenye kacsa

-1 kg jazzy burgonya

-4 db sonka hagyma

-fél fej fokhagyma

-egy fej vöröshagyma

-spg, egyéb bbq fűszer keverék

-100 gr kacsa zsír

-100 ml szójaszósz

-3 db babérlevél

-200 gr friss kis szemű bio csiperke gomba

-250 gr vaj

 

Kenegető:

-3 db vérnarancs

-3 db narancs

-80 gr méz

-80 gr nádcukor

-200 ml dark szója 

-50 ml mogyoró olaj

-60 ml szezám olaj

-2 db egész fahéj

-4 db csillagánizs

-1 cs kakukkfű

-150 ml mirin

Tegyük 6%-os sóoldatba a kacsát egy éjszakára, tegyünk gazdagon a sóoldatba még zúzott fokhagymát, félbevágott vöröshagymát, a babérlevelet, zöldfűszereket.

Készítsük el a glázt:

Redukáljuk a frissen facsart narancs és vérnarancs levét negyedére.

Aromatizáljuk mogyoró olajon, friss kakukkfüvet, rozmaringot, öntsünk rá a mirint, tegyük hozzá a csillagánizst és az egész fahéjat, redukáljuk a rizsbort felére.

Mehet hozzá a nádcukor, méz, redukált gyümölcslé, rizsecet, a szójaszósz és redukáljuk addig míg bevonó képes lesz.

Majd lehúzzuk a direkt hőről és hozzákeverjük a szezámolajat, a koreai paprika pasztát és a szójabab pasztát.

Ezzel az eleggyel fogjuk kenegetni a kacsát az utolsó harmadban.

Kitűnő ízt kölcsön az a bőrének és nagyon szép színt ad a kacsának.

Vegyük ki a kacsát csepegtessük le töröljük szárazra.

Gyújtsuk be a kamadot, tegyük be a deflektor követ, állítsuk be 160 fokra.

Dobjunk a izzó faszére egy almafa csonkot.

Kötözzük meg kacsát, távolítsuk a zsírzóját.

Helyezzük egy tepsi közepére egy kisebb graten rácsra.

Olvasszunk egy kevés kacsa zsírt (úgy is fog csöpögni bőven rá a kacsából csak az elején ne legyen szárazon a burgonya)

Tehát keverjünk a zsiradékhoz spg-t, vagy(és) bármilyen száraz bbq fűszert.

Forgassuk bele a fűszeres zsiradékba felezett héjas jazzy burgonyát.

A felezett hagymát rendezzük el a kacsa körül.

Tisztított vajjal locsoljuk le a szárazra törölt kacsát.

Fél óránként ismételjük meg a vaj locsolást.

Összesen menjen 160 fokon körülbelül két órát a kacsa.

Amikor már kezd színe lenni, akkor egy éles késsel irdaljuk be a bőrét a mell fölött, burgonyákat párhuzamban forgassuk meg, ha szükséges vegyük ki.

Emeljük a kamadonk hőmérsékletét 180-190 fokra.

És a házilag készített glazunkkal, kenegessük 10 percenként.

Körülbelül egy órára lesz szükség ezen a hőmérsékleten.

A kacsát tegyük félre pihenni.

A burgonyás hagymát szűrjük le a zsiradéktól.

Forgassuk át friss petrezselyemen.

Vegyük ki a deflektor követ.

És és direkt hő felett a kovácsoltvas serpenyő segítségével, egy kevés leszűrt zsiradék hozzáadásával pirítsuk le magas hőmérsékleten a gombákat, kakukkfű  társaságában.

Végén sózzuk borsozzuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: Főétel Kacsa
Az oldal tetejére
Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu