Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookiek (süti) használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. További információkért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat.
Szaküzletünk minden hétköznap 9:00-17:00-ig nyitva tart! Címünk: 1097 Budapest, Illatos út 7/a

Édes bundáskalács

Édes bundáskalács

Hozzávalók:

Gyümölcs ragu:

400 gr eper

300 gr erdei gyümölcs

100 gr víz

80 gr cukor 

3 gr só 

1 tk fahéj 

 

Bunda:

250 gr 20%-os tejszín

5 egész tojás

1 tojás sárgája

1 tk őrölt fahéj

2 ek porcukor

3 gr só 

 

Egyéb:

500 gr kalács 

Fűtsük fel a kamadot.

Kedvenc setup amire szükség van.

Osztott sütőtér, mert szükség lesz direkt és indirekt zónára is.

Míg felfűt a sütő, addig keverjük össze a bundát, tejszínt tojásokat, száraz összetevőket.

Szeleteljük fel a kalácsot.

Tegyük föl a direkt zónára a gyümölcs ragut.

Mehet az edénybe az eper, öntsük hozzá a vizet, cukrot, sót, fahéjat, főzzük, redukáljuk, míg el nem érjük a kívánt állagot, majd turmixoljuk le, szűrjük át, hogy minél kevesebb maggal találkozzunk.

Öntsük vissza az edénybe a leszűrt gyümölcs öntetet, majd döntsük hozzá az erdei gyümölcs keveréket és rottyantsunk egyet rajta.

Tegyük fel a direkt zónára a petromax öntöttvas serpenyőnket.

Vékonyan kenjük meg vajjal.

Pirítsuk oldalanként körülbelül a két-három percig, a tejszínes/tojásos elegybe mártott kalács szeleteket.

Majd helyezzük át a direkt zónára a serpenyőt, hajtsuk le a kamadonk tetejét és húzassuk ki körülbelül négy öt percig.

Elérkeztünk a tálaláshoz.

A kalács szeleteket helyezzük egy tányérra, mehet rá házi gyümölcsragu.

Ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.

Tartalomhoz tartozó címkék: Desszert
Az oldal tetejére
Árukereső.hu
Árukereső.hu Árukereső.hu