Fűtsük fel a kamadot.
Kedvenc setup amire szükség van.
Osztott sütőtér, mert szükség lesz direkt és indirekt zónára is.
Míg felfűt a sütő, addig keverjük össze a bundát, tejszínt tojásokat, száraz összetevőket.
Szeleteljük fel a kalácsot.
Tegyük föl a direkt zónára a gyümölcs ragut.
Mehet az edénybe az eper, öntsük hozzá a vizet, cukrot, sót, fahéjat, főzzük, redukáljuk, míg el nem érjük a kívánt állagot, majd turmixoljuk le, szűrjük át, hogy minél kevesebb maggal találkozzunk.
Öntsük vissza az edénybe a leszűrt gyümölcs öntetet, majd döntsük hozzá az erdei gyümölcs keveréket és rottyantsunk egyet rajta.
Tegyük fel a direkt zónára a petromax öntöttvas serpenyőnket.
Vékonyan kenjük meg vajjal.
Pirítsuk oldalanként körülbelül a két-három percig, a tejszínes/tojásos elegybe mártott kalács szeleteket.
Majd helyezzük át a direkt zónára a serpenyőt, hajtsuk le a kamadonk tetejét és húzassuk ki körülbelül négy öt percig.
Elérkeztünk a tálaláshoz.
A kalács szeleteket helyezzük egy tányérra, mehet rá házi gyümölcsragu.
Ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.