Fűtsük fel a kamadot, helyezzük be az osztott sütőtér konzolját, abba mehet az edény tartó.
Helyezzük a vajat és az olívaolajat a duch ovenbe.
Tegyük bele a felkockázott szalonnát és sonka széleket.
Pirítsuk zsírjára, majd mehet hozzá az előkészített soffritto, ami nem más mint minden paradicsomos olasz ragu étel alapja, finomra vágott vöröshagyma, reszelt sárgarépa, és szintén apróra vágott 100 gr zeller, amit előtte hámozzunk meg. Tehát soffritto a szalonnás alapra került, kevergessük időnként 20-30 percig.
Majd mehet rá a darált hús.
Ez is kevergetjük időnként, sózzuk, borsozzuk, majd mehet rá a bor.
Ha elfőtt az alkohol, akkor mehet rá a hámozott paradicsom konzerv.
(*mehet bele a reszelt fokhagyma is)
Akkor innentől kezdve egy hosszabb folyamat következik. Alaplé segítségével, folyamatosan zsírjára pirítjuk fő a ragut, és hosszú órákig főzzük. Minél tovább, annál jobb lesz a végeredmény. Ezúttal ez a ragu hét órán keresztül ment, de 4 óra mindenképp javasolt.
Utolsó órában adom hozzá a tejet.
(*És az utolsó fél órában a az őrölt fahéjat,ez egy különös ízt kölcsönöz ragunak)
Ha kész a ragu, akkor habzsák segítségével betöltjük a cannelloni tésztába. Reszelt sajttal borítjuk, és ügyelünk arra, hogy belül a ragu mindenhol érje a tésztát, kívül meg a sajt, ugyanis ez főzi készre a tésztát. (Nem szükséges elő főzni a tésztát.)
Felhívtuk a kamadot 250 fokra, behelyezzük a deflektor követ és körülbelül 30-40 perc alatt készre sütjük a ragus tésztát.