Hozzávalók: 2 adaghoz
- 2 sertésszelet
- Extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál fahéj
- 2 teáskanál barna cukor
- 1 evőkanál ecet
- Só és bors ízlés szerint
- 3 evőkanál sótlan vaj
- 2 zöld alma, negyedekre vágva
- 3 evőkanál friss kakukkfűlevél
- 1 rúd fahéj
- 7 uncia (200 g) almabor
Készítsük elő az Ooni pizzasütőt, a hőfokot állítsuk be alacsony-közepes vagy 180 °C-ra. Használjuk az Ooni infravörös hőmérőjét, hogy gyorsan és pontosan ellenőrizni tudjuk a sütő hőmérsékletét. Kenjük be az Ooni öntöttvas serpenyőt egy kis olívaolajjal, és hagyjuk, hogy felmelegedjen a sütőben.
2. Keverjük össze a fahéjat, az ecetet, a barna cukrot és két evőkanál olívaolajat. Kenjük be a sertésszeleteket ezzel a keverékkel, és hagyjuk pácolódni.
3. Tegyük a vajat a meleg serpenyőbe. Amikor a vaj megolvadt, helyezzük rá a sertésszeleteket, és helyezzük be a serpenyőt a sütőbe és három percig süssük mindkét oldalát. A sertésszeletnek aranybarnára kell sülnie mindkét oldalán.
4. Adjuk az almát, a kakukkfüvet és a fahéjat a serpenyőben lévő olvasztott vajhoz. Óvatosan öntsük rá az almabort az olvasztott vajas keverékhez.
5. Tegyük vissza a serpenyőt a sütőbe, és süssük további 3 percig, amíg a szeleteket aranyszínűre sütjük.
6. Hagyjuk a sertésszeleteket öt percig pihenni a serpenyőben, fedjük le a serpenyőt alufóliával.
7. Ha kész, szeleteljük fel a sertésszeleteket. Melegen tálaljuk a főtt almával.